Det sterke kjønn vs. mannen!..

Forestillingen om mannen som det sterke kjønn og kvinnen som det svake, er ene og alene basert på muskelkraft, og muskelkraft alene. Men dersom en måler kjønnene opp i mot hverandre ut i fra en samlet vurdering hva overlevelsesevne angår, så er faktisk mannen sjanseløs!..  

 

 

Kvinnekjønnet er faktisk det mannlige fullstendig overlegent! – En overlegenhet som har sin årsak i kjønnskromosomene, der mannens som kjent består av et X og et y – kromosom, mens kvinnens derimot, består av to X’er.

Om vi tar utgangspunkt i hvordan disse kromosomene faktisk ser ut (i en hinsides forstørret utgave), så faller det seg faktisk som den mest opplagte ting i verden..

For se på de! Y-kromosomet er bokstavelig talt en halv X! – Og her er det faktisk størrelsen det kommer an på..

En ting, er at y kromosomet bevist svakere enn X kromosomet, hvilket innebærer at i de tilfeller en arvelig belastning (sykdom og/eller handicap) følger X -kromosomet, vil skaden gjøre seg gjeldende ved at individet vil rammes av sykdommen/handicap’et, da den friske y’en ikke har noe å stille opp med når det kommer til uskadeliggjøring av det utyske som måtte ligge i X-kromosomet.

Om en kvinne derimot skulle være belemret med samme skadelige arvematerialet i et av hennes X -kromosomer, vil derimot det andre, og friske, X-kromosomet sette en stopper for at den respektive lyten vil ramme individet. Dette innebærer dermed at en kvinne må ha blitt ‘servert’ den samme arvefeilen i begge hennes X -kromosom for at sykdommen/lyten skal kunne gjøre seg gjeldende! Blant de vanligste konsekvenser av dette, er f.eks det overveldende flertall av gutter/menn som lider av slikt som fargeblindhet, for ikke snakke om den langt mer alvorlige blødersykdommen. I tillegg kommer en rekke arvelige skavanker hva angår en rekke livsviktige organer og funksjoner, som f.eks hjerte og karsystemet! – Og ikke minst, skjer dødfødsler langt oftere med gutter, for ikke snakke om at det stort sett er jentene som overlever som prematurbarn.

Videre, har også det mannlige kjønnshormonet, som ironisk nok ligger til grunn for illusjonen av mannen som ‘det sterke kjønn’, testosteron, vist seg å ha noen temmelig ødeleggende skadevirkninger. Disse består i bunn & grunn av den aggressivitet som følger dette. I evolusjonsmessig forstand, har jo denne aggresjonen vært en nødvendighet, både av hensyn til ‘den sterkestes rett’ i hht å få parret seg, i tillegg til at det både er mannens rolle å beskytte flokken, så vel som å dra på jakt for å nedlegge føden. For det moderne mennesket, er det denne aggresjonen som ligger til grunn for all den volden som menn omgir seg med, både i hht store kriger og interne fighter, -hvilket i begge fall har en lei tendens til å få skadelig -og i verste fall dødelig konsekvenser for enkeltindividet. Faktum er at mannens monopol på lederposisjoner, både når det kommer til nasjonale ledere, og i forretningslivet opp igjennom historien, har gjort at historien er så proppfull av kriger og drap som den er.  I det siviliserte samfunn, er det unektelig kvinnens diplomatiske forse som kommer heldigst ut i så måte, både for henne som individ, og for fellesskapet som leder.

Som om ikke det forklarlige var nok, har det i tillegg vist seg at menn av ukjente årsaker er kvinner fullstendig overlegne når det kommer til det psykiske, både hva sykdommer uten påviselig ytre årsak(er), såvel som hva krisehåndtering angår.

Det er faktisk alt annet enn tilfeldig at kvinnen går mannen en høy gang når det kommer til levealder!.Sannsynligheten for at kvinnen skal overleve mannen i et ekteskap/samboerskap, er faktisk anslått som så stor at de som utarbeider lovene, konsekvent betegner lengstlevende ektefelle som ‘hun’. – Og det samme gjøres i undervisningsmateriale- og annet juridisk materiale som utgis. For ikke bare har kvinnen en god del år høyere forventet levealder, men når denne selverklærte intellektuelt overlegne arten på toppen av det hele en gang rundt tidenes morgen fikk det for seg at mannen skulle være den eldste i et forhold, så har man lagt listen, for å si det sånn!

Nå er jo iallfall dette med aldersforskjellen i full utvikling i retning av å jevne seg ut, i likestillingens navn, so to speak, men det er jo lovlig seint, med tanke på hvor uintelligent denne, i egne øyne, så intelligente arten har innrettet seg i både ett- og to årtusener til ende! – Og vi er fremdeles ikke i mål, bare så det er sagt! For mens mannen er i stand til å reprodusere hele livet, mens det for kvinnen stopper med overgangsalderen, så betyr ikke det at mannen er særlig tess til å utføre reproduksjon i praksis i det han er oppe i årene, for å si det sånn, mens kvinnen er fullt kapabel med alle drifter i full vigør til den dagen hun dør. Og sist, men ikke minst, er konsekvensen av at mannen er eldst at det oppstår en giftig skjevhet i maktbalansen i forholdet. For i kraft av å være eldst, gir dette mannen et overtak både i kraft av livserfaring, og aggresjonsnivå. Er derimot kvinnen eldst, så vil for det første dette med forventet levetid alene etter at partneren dør jevnes ut, mens man for det andre får en utjevning av maktbalansen i det hun blir den som sitter på mest livserfaring.

4 kommentarer
  1. Du må være raskt til å skrive siden du skriver så lange innlegg. Min kjære er født i januar 49 og jeg er født i desember 48. Han er med andre ord yngre enn meg. Det er bra tenker jeg. Men egentlig burde han vært født noen år senere for å kunne overleve meg. Regner med at jeg må klare meg uten han de siste årene.
   Og jeg tror ikke at det blir mindre kriger i verden i min levetid. Heldigvis har den kvinnelige siden fixet mindre kriger i vår verden.

   1. Jeg er faktisk ikke rask på tastaturet , det er nok mer at setningene stort sett former jeg i hodet sammen med det jeg vil si, so to speak.. – Og dessuten så bruker jeg jo ikke tid på bilder når jeg skriver et tekstinnlegg, liksom jeg, som dere, har lite tekst i bildeinnlegg..
    – Og at jeg har flere innlegg om dagen, er også dette følge av et opplegg, hvor ‘Dagens blogg’ er først ute. Deretter, er det innlegget som gjerne tar litt tid, hvilket gjerne er samfunnsrelatert, men ikke bestandig. Det kommer helt an på, egentlig. Så til slutt, har vi de sitatene på kvelden som er unnagjort på 10 minutter 😉
    – Nei, du vil nok heldigvis bli værende på planeten en god stund til! Jeg mener.. Genene dine skulle jo tilsi en levealder på +/- 120 😉 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg