Du skulle aldri blitt født!..

Nei, jeg refererer ikke til en krangel og/eller sinneutbrudd hvor dette er blitt benyttet i form av et uttrykk ment for å såre. – Jeg snakker om at din, -og min blotte eksistens i utgangspunktet er å betrakte som en umulighet på et tilnærmet nivå som at griser skulle bli flyvedyktige over natten.. – At akkurat du, – og jeg skulle komme til verden, er faktisk et mirakel større enn den menneskelige hjerne er i stand til å forstå omfanget av! 

Og nei, jeg har ikke fått noe religiøst kall i løpet av det siste døgnet (det ville jeg ikke en gang hatt tid til, om så skulle være). Dette dreier seg rett og slett om de milliarder(!) av år med ufattbare mirakler på løpende bånd som har måttet til for at akkurat DU, – og jeg skulle se dagens lys!..  

 

 

For å få formidlet dette, er en faktisk nødt til å begynne der historien ender, for å si det sånn;  Altså, ved at dine foreldre til slutt møttes, for så å ‘hooke’ med det utkomme at din mor ble gravid med deg..

– Bare her har vi nemmelig å gjøre med en hinsides seier til tilfeldighetenes spill over en tilnærmet ikke-eksisterende odds! – Bare ta for deg følgende:

For det første, kreves det at akkurat disse to menneskene, av alle de mennesker som eksisterte på dette tidspunktet, – din mor og din far, skulle møte hverandre, og ikke minst bli tilstrekkelig tiltrukket av hverandre til at de i det minste ‘hooket’ én gang (omstendighetene som råder rundt de ulike barnefødsler får vi eventuelt ta i et annet innlegg).

– Og det stopper ikke her! For at det nettopp skulle være DEG som utkom fra en forplantning mellom disse to individene, altså din mor og din far, har også denne ubeskyttede seksuelle akten (ev. den hvor kondomet sprakk, P-pillen var spydd opp i fylla, eller hva det måtte være av sviktende prevensjon) på akkurat det tidspunktet hvor den respektive befruktningen fant sted! For, som basic biology tilsier, er man her avhengig av at det er akkurat dette egget hos din mor som ikke menstrueres bort, men som istedet blir befruktet av akkurat denne ene sædcellen, som for å få dette til, har måttet vinne over et gudjammerlig antall millioner motstandere en svømmekonkurranse ut av helvete! Bare her er jo oddsene for at ting skal klaffe så mikroskopiske at de får en jackpot i lotto til å virke skyhøye i forhold.. – For det stopper jo ikke her. – Så langt derifra!!

 

 

For akkurat de samme halsbrekkende odds måtte jo faktisk også overvinnes i forbindelse med at akkurat hun som skulle bli din mor, og at akkurat han som skulle bli din far skulle fødes til et liv her på planeten, – og derav kreves den nevnte oddsen overvunnet hele fire ganger for utkommet av akkurat de fire menneskene, -to av hvert kjønn, som skulle bli dine besteforeldre. – Og slik fortsetter rekken bakover i tid; For dine oldeforeldre (som altså er påkrevd for dine besteforeldres eksistens, kreves miraklet inntruffet hele 8(!) ganger, osv, osv..

For å være sikker på å få med oss alle, kan vi først, etter beste evne, ta inn over oss hvordan denne rekken vil fortsette bakover i tid helt frem (eller tilbake, burde det vel strengt tatt hete seg) til aller første homo -‘ett-eller-annet’ -art forlot trærne til fordel for en to-beint tilværelse.. Jeg minner om at det eksakt samme miraklet som var påkrevd for din, dine foreldre og besteforeldres fødsel, har måttet skje fyllest for hver eneste generasjon over så lang tid.. – Hvorpå det i tidligere tider også var påkrevd å overleve alt fra rovdyr til sykdommer tilstrekkelig lenge til å ha kunnet fostre opp de nødvendige etterkommerne..

Og ei heller stopper det her.. – For dette nevnte tilfeldighetenes største mirakel har nemmelig måttet inntreffe helt tilbake til den dagen for minst 2,7 milliarder år siden, da den aller første kjønnede formering inntraff et sted i de salte, svært oksygenrike havene som skyllet over størsteparten av ‘the third rock from the sun’!

– I tillegg til miraklet rundt at akkurat de respektive individer fødes inn i den rekken som til nå ender ved din eksistens, i tillegg til den nevnte overlevelse av sykdommer, rovdyr, ulykker, og hva det ellers måtte være, har våre forfedre måttet være blandt den ørlille prosenten som klarte seg i igennom to(!) såkaldt totale ‘wipe-outs’ (hvor mer enn 95% av de eksisterende arter ble utslettet); Først den aller største, -med den følge at det var klar bane for de rundt to gjenværende prosent til å utvikle seg til store kjemper, mest kjent som dinosaurer, som hadde herredømmet over moderplaneten inntil en antatt koloss av en stein (meteoritt) kom susende ned fra verdensrommet, og braste ned i jordskorpen med det som følge at livet atter en gang kun var få prosent fra å totalutslettes..

Så de av mine likemenn som går rundt med en oppfatning av å være født under ‘an un-lucky star’, eller noe, anbefaller jeg å dreie tankene til dette. – Tro meg, det hjelper!

 

4 kommentarer
  1. Jeg vet at jeg er en tilfeldighet, enebarn er jeg også. To av fire barn prøvde jeg ikke på engang, eldste barnet er til etter en rekke tilfeldigheter, også kommer biologien inn attpåtil, nesten rart det finnes folk på kloden.

  2. Ja, mange tilfeldigheter. Tenk alle krigene, årene, folkene, som måtte til for at det skulle bli deg og meg 🙂 Og jammen gjør vi nytte for oss også, så det var ikke bortkastet 😀

   1. Ja, og alt dette er jo kun en bitteliten dråpe i havet med tanke på at de samme, nærmest ikke-eksisterende sjangsene må ha innfridd hele veien ned til den gangen de aller første encellede livsformer tok steget fra ukjønnet- (celledeling) til kjønnet formering!! Det å ha blitt født er jo i utgangspunktet ‘Mission beyond impossible’. Jeg føler virkelig ydmykhet når jeg fører tankene inn i det sporet der..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg