En SENSASJON! (for første- og antagelig siste gang på bloggen..)

Ja, du leste riktig.. Du står nå ovenfor å få oppleve noe som er intet mindre enn for en sensasjon å regne, både hva bloggen angår og i livet for øvrig! – En sensasjon som, indirekte, har kostet meg svindyrt (i kroner og øre), men altså intet desto mindre!.. 

 

 

So, Ladies & Gents.. Her er det bare å feste setebeltene, for det dere nå er i ferd med å få se, er nemlig husets tobeinte herre, i det han gjør et unntak fra et tilnærmet ufravikelig prinsipp aldri å la seg avbilde, og langt mindre tillate det lagt ut i offentligheten..   

 

Først må det jo bare sies at en vitterlig ikke skulle tro fyren kjente meg i det hele tatt! I utgangspunktet lot han nemlig til å tro at det idiotiske kostymet kombinert med skjegget som jeg irriterer på meg blodtrykksproblemer over, ville gjøre det uaktuelt for utlevering på blogg og SoMe fra min side.  Så feil kan man altså ta!..

For i det han åpenbart fremdeles befinner seg i den sjokktilstand jeg, som den bloggeren jeg er, er blodtrent til hurtig å kunne legge til side, så ser jeg nemlig mitt snitt til å innhente tillatelsen til å legge portrettbildet til forevigelsen av det som forårsaket nevnte sjokktilstand;

En enveisbillett med tog fra Askim til Mysen!..

 

Altså.. La oss se litt nærmere på den blodprisen jeg vil tro en del av dere allerede aner konturene av allerede ved synet av den viste billetten..

Dette dreier seg altså om en togtur med en angitt varighet på 9 minutter, hvorav distansen som tilbakelegges, er målt til 9,8 km (i luftlinje).

Med disse data på det bordet, slik at samtlige er på det rene med hvor så til de grader urimelig det er å avkreve kr. 149,- for denne turen, så er tiden inne for å ta en titt på de angitte spesifikasjoner som ligger til grunn for hva jeg anser for å være et ran på høylys dag;

Altså..  Om du tar en titt øverst på billetten, så vil du se følgende;

1x                     46,00

Enkeltbillett: Voksen

Tro det eller ei, men dette er altså hva det i utgangspunktet koster for et voksent menneske å ta toget fra Askim til Mysen uten månedskort.
Dernest følger den første, men dog den minste av to særdeles urimelige ekstrakostnader:..

1x                      23,00

Enkeltbillett:   Barn 6

– 17 år

For dette angivelige ‘barnet mellom 6 og 17 år’ er nemlig slettes ikke et barn, men en sykkel! – Hvilket ingen, verken oss selv eller de som hittil har blitt gjort kjent med det inntrufne, har opplevd å bli avkrevet betaling for utenom rushtiden for noen sinne.
Men disse 23 kronene er altså, som tidligere antydet, for peanuts å egne i forhold til den påfølgende ekstrakostnaden:

Ombordtillegg  80,00

For ‘ombordtillegg’ er nemlig den ekstrakostnad en pålegges for en snau mils togtur dersom en av en eller annen grunn ikke har fått kjøpt billett før påstigningen (hvilket altså vil si på stasjonen). Dette kan skyldes alt fra at den respektive billettautomaten ikke virker, til at en ikke rakk å knote med nevnte automat, hvilket det var snakk om i dette tilfellet.

Her hører det imidlertid også med til historien at det for de fleste er en bomovergang som må passeres for å komme frem til stasjonen. – Og dersom en er litt uheldig, så er dette en bom som kan gå ned, for så å bli liggende nede og sperre all form for fornuftig forbipasserende ferdsel i et nærmest urimelig antall minutter i forkant av det respektive togets ankomst. For både titt og ofte, så legges nemlig alt fra merksnodig frem- og tilbakekjøring (a ca 100-200 m) av lokomotiv til forflytting av tomme godstog akkurat i forkant av ankomsten til et passasjertog (hvilket vil si lokaltog Oslo S – Mysen), slik at en blir stående standfast opp til 5 minutter før en så må løpe som en gal for å rekke frem i tide.

Jeg anser meg dermed på trygg grunn i det jeg konkluderer med at en praksis som dette, fra et selskap som attpåtil hovedsakelig eies av staten, IKKE er i tråd med den angitte satsingen på kollektivtrafikken her til lands! I dette ligger derav det totale paradoks i hht den utbasunerte satsning på miljø og klima som de styrende går ut av sitt gode skinn for å skryte på oss på den internasjonale arena!..

9 kommentarer
   1. Ja, ikke sant..
    Det er jo regelrett absurd å ta betalt for en sykkel, og i hvert fall på toppen av å avkreve en forbannet formue for det brydderi det er for en konduktør å skrive ut en billett på toget! Dette er jo hinsides elendig service..

   1. *hehe* Han syntes iallfall det var stilig, i og med det tydeligvis ikke er grenser for hvor det kan tillates å vises 😀
    Bare det å få audiens til å få tatt et bilde av Norges Jack Sparrow her, er nemlig de færreste forunt. – Faktisk så til de grader at jeg er temmelig sikker på at du kan telle de bildene som eksisterer av ham (jepp, begges mobiler inkludert) på en hånd.. 😛 😀

  1. Kult, min tobeinte har ingen grenser, jeg har fått fri bruk av han når jeg ønsker det. Det er jo flaks i og med at jeg skriver en del om forholdet vårt, våre prosjekter og hverdagen 👏🏻

   Wow, det var dyre billetter ja for den korte strekningen 🚄🚄🚄

   1. Nei, det ville vel brått blitt litt stusslig om du hadde en kamerasky gubbe med ditt konsept *hehe*
    – Ja, jeg ble faktisk temmelig forbannet da jeg fikk se den billetten, og ikke minst av forklaringen for hvorfor den kom opp i den prisen. Jeg fant derfor ut at jeg måtte roe meg ned før jeg blogget om den, slik at jeg evnet å se det komiske i det, for ellers hadde jeg bare endt opp med å rase i vei i det uendelige *haha* 😉

   1. Takker så mye 🙂
    Ideelt sett, så ville jeg vel strengt tatt foretrukket et annet antrekk, for å si det sånn, men Jack Sparrow er da harry nok for at han anser det egnet for offentligheten, så.. 😛 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg