En skremmende erkjennelse

Praktisk talt ethvert menneske lever i den overbevisning at intet ville gagnet samfunnet mer enn å kunne bekjempe kriminaliteten. Tanken på dette utopiske scenario gir umiddelbare assosiasjoner til et nasjonalt Kardemommeby; Et sted der alle, selv de skarve tre vinningsforbryterne som kan sies å utgjøre unntaketsom bekrefter regelen, i realiteten er godmodige ‘teddybjørner’ som kun gjør det de må for å overleve.

Desverre er denne forestillingen like fullt en illusjon som den at kriminaliteten skal kunne la seg bekjempe. Sannheten er nemmelig den at dersom dette miraklet skulle inntreffe, ville samfunnet som sådan rett og slett gått lukt til helvete.. 

 

 

Det er vel unødvendig å si at dette er en av de erkjennelser som virkelig har fått meg til å innse hvilken riv ruskende gal verden vi lever i.. Men hvor utrolig det enn måtte syntes å være, er det faktisk slik fatt at samfunnet ville klappet sammen dersom kriminaliteten ble, eller langt på vei ble eliminert. Med andre ord; Samfunnet er rett og slett avhengig av en viss dose kriminalitet for å fungere!

– Forvirret, og/eller frykter at jeg har tatt et endelig forvel med den allmenne virkelighetsoppfatning?..

Det vil iallefall være fullt forståelig. Men saken som sådan, er faktisk svært så lett å forstå, da det kun dreioer seg om å se det hele fra en litt annen vinkel.  For dersom kriminaliteten [langt på vei] opphørte, ville dette medført følgende konsekvenser:

 • Dagens politistyrke og fengselsvesen ville blitt overflødig, med den følge at et gudjammerlig antall stillinger innen politiet ville blitt kuttet.
 • Det ville også blitt et betraktelig mindre behov for rettslige aktører innen strafferett.
 • Disse kuttene, ville igjen dratt med seg en serie av indirekte aktører innenfor disse virker, som f.eks de som står for mat-, vedlikehold, renhold osv, osv i fengsler så vel som i de øvrige yrkesgruppenes lokaliteter. Her har vi også de som arbeider med rehabilitering og etterhvern.
 • Og som om ikke dette var mer enn nok, topper det hele seg med at den andelen av befolkningen som i dag står for stort og smått av all den kriminalitet som utføres over det ganske land også vil føye seg inn i rekken av mennesker som skal bosettes, skal inn på arbeidsmarkedet/ta plass i utdanningsinstitusjonene, osv, osv!

 

W.Disney

 

Det vil såvisst føre til en betydelig økning av presset hos NAV og andre offentlige tjenester, men de nyopprettelser av stillinger som vil oppstå på denne arenaen, vil alikevel bare være for en dråpe i havet å regne sammenlignet med alle de som nå enten må omskoleres eller rett og slett skoleres. -Og på hvilke områder skal vi så finne dette behovet for arbeidskraft!? For ikke å glemme; Hva vil ikke et slikt scenarie koste i kroner og øre!?

Svaret er helt enkelt at dette finnes ikke! – Og det stopper faktisk ikke her! For i tillegg til de nevnte følger, ville en seier over kriminaliteten fått økonomiske konsekvenser, da det faktisk er betydelige pengesummer i omløp i de lovløses verden. Eksempelvis, omsettes det ulovelige substanser for milliardbeløp hvert eneste år. Det samme gjelder omsetningen av smuglervarer og tyvgods, samt at det også finnes betalte tjenester av den lyssky typen, for å si det slik. – En milliard her og tre der, -det blir fort penger av slikt! -Penger hvis strøm nå vil opphøre!

Når en så tar med i betraktningen at det også må antas å foreligge et ukjent antall faktorer som jeg ikke har tenkt på og/eller har kunnskap om, vil jeg vel tro det er fler som kan si seg overveldet over omfanget av menneskehetens forskrudde galskap, eller hva?..

 

5 kommentarer
  1. Så du mener at samfunnet ikke er bærekraftig uten en passe mengde kriminalitet?
   Da blir det vel det samme med sykdom, søppel, snø…?
   Hm, filosofisk

   1. Her skal det sies at jeg bevisst har valgt å ordlegge meg bastant, på grensen til det provoserende. Dette er nemmelig ikke en meningsytring som sådan. Utgangspunktet for innlegget, er at dette skal være en del av den virkeligheten som visstnok skal ligge til grunn for de som VIRKELIG styrer verden. – Og når en får de ‘harde fakta’ fremfor seg, og begynner å grave litt i justispolitikken rundt om i verden, ser en realiteten i det hele..
    Norge ville nok, i allefall så vidt jeg kan se, med sitt lave folketall kombinert med en ressursstyrke av de skjeldne, muligens klart å hanskes med de utfordringene som fulgte innen en viss tid. Men om vi f.eks retter blikket til USA, hvor fengselsdrift utgjør både en av de største næringsveier, og har et skyhøyt antall innsatte, snakker vi virkelig konsekvenser..
    For mitt vedkommende, besvarte bevisstgjøringen på dette spørsmål jeg har hatt ang. hvorfor enkle tiltak som åpenbart ville redusert kriminaliteten betraktelig ikke gjøres. Det er sykt, men like fullt er det troverdig, er jeg redd..

  2. Tja, man kan si dette om mye forskjellig. Jeg driver f eks innen klimaforskning. Ideelt sett fikser vi problemet ila. de neste 10 årene, redder verden, og så mister jeg jobben. Håper det skjer jeg.

   Så kan jeg bli sexolog i stedet. Gleder meg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg