Et drap i bekjentskapskretsen

Som jeg vil tro de fleste kjenner til fra de siste dagers pressedekning, ble en mann funnet skutt og drept utenfor sin bolig i Askim søndag kveld. Mannen het Kristian, og var en jævla fin fyr.. 

 

 

Jeg kjente Kristian Halvorsen kun ‘overfladisk’, som venn av en av mine nærmeste venner, men jeg kjente ham godt nok til å vite at verden ble frarøvet en særs bra mann søndag kveld. – Godt nok til å ha blitt fortalt hvordan han hadde svermet rundt hun som skulle bli hans samboer og mor til hans barn i årevis før det endelig ble ‘napp’. – Godt nok til å ha observert at han hver eneste kveld sørget for å komme seg hjem for å si ‘natta’ til sin datter.  – Godt nok til å skjønne at dette var en fyr som forgudet sin lille familie på et helt nytt nivå. – For ikke snakke om godt nok til å ha blitt kjent med hans tendens til alltid å ‘stjele’ med seg folks lightere, og godt nok til å ha blitt grundig innført i hans tilsynelatende endeløse byggeprosjekt av en radiostyrt bil..

Drap er jo ikke noen unik hendelse i dagens samfunn. Man leser/hører jo til stadighet om nye drap som er blitt begått! De aller fleste dreier seg om mennesker fra tungt belastede miljøer, men forstyrrende mange drap blir også begått mot mennesker som Kristian Halvorsen. – ‘Vanlige’ ressurssterke mennesker som ingen er i stand til å hverken fatte eller begripe kan ha noe usnakket med noen. Drap er rett og slett blitt en dagligdags nyhet som får ‘passere’ uten at vi tar de enkelte tilfeller inn over oss. – Dvs. helt til vi kjenner offer eller (hva jeg vil anta) gjerningsmann! – For det er kun ved å ha hatt kontakt med noen de blir ‘levende’ for oss, og ikke bare overskrifter tilhørende et falmet bilde..

 

(foto: vg/priv) Kristian Halvorsen

 

Nyhetskanalene kan videre melde at heller ikke politiet later til å ha den minste idé om hvem gjerningspersonen/personene kan være. I samme åndedrag, kan de berolige lokalbefolkningen om at det inntrufne slettes ikke innebærer noen økt sikkerhetsrisiko. – At det fremdeles er like trygt å bo i Askim!

– Hvordan i himmelens navn kan de være så skråsikre i hht befolkningens sikkerhet når det finnes en (eller flere) gjerningsperson(er) der ute de ikke har den ringeste anelse om hvem kan være! – Og som beviselig er gale nok til å plaffe ned en familiefar i hans eget hjem, -hvis bolig tett opp til en motorvei!?..  Ikke sånn å forstå at jeg oppfordrer til hysteri og emigrasjon her, og dessuten kan det jo være flere forhold rundt den drepte jeg (eller andre, for den saks skyld) ikke kjenner til som ligger bak ugjerningen. Men ikke desto mindre er en person som har gjort seg skyldig i en regelrett henrettelse av en mann som lot til å gjøre seg til venn med alle han møtte på sin vei, og det er iallefall for mitt vedkommende grunn nok til i det minste å sørge for å holde dører låst på kveldstid, og slike ting.

Ellers kan man jo ikke annet gjøre enn å vente i håpet om en snarlig pågripelse av den/de skyldige, for om det finnes det minste snev av rettferd i denne verden, så bør i det minste den/de som har gjort dette måtte stå til ansvar!

Hvil i fred, Kristian.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg