Finn den perfekte hårfrisyren for akkurat deg!

En hårklipp/frisyre tilpasset nettopp DIN ansiktsform har faktisk en så stor innvirkning på utseendet at et heldig frisyreskifte lett kan få folk til å tro det ligger kosmetiske inngrep bak!..  

 

 

‘Plottet’ går kort og godt ut på å fremme symmetri. Håret utgjør jo rammen til ansiktet, og hvordan dette er utformet i forhold til ansiktsform og øvrige trekk, har derav en enorm betydning for hvordan en blir seende ut. Eksempelvis, er slikt som lange, rette linjer, tilbaketrukket hår og høye hestehaler svært flatterende for en rund ansiktsform, da disse frisyrene skaper illusjonen av et lengre og smalere ansikt. På den annen side, vil f.eks en short-bob med brusete krøller være den reneste katastrofen, i det en slik frisyre tilfører ytterligere bredde til ansiktet, slik at det ansiktet som med de førstnevnte frisyrer ville vært underskjønt, brått gir assosiasjoner til en badeball e.l..

Her følger hva som gjelder for de ulike ansiktsformene, hvorav mange, -om ikke de fleste, vil ha elementer fra flere enn en type.

 

Rundt ansikt:

getty-pictures

For å fortsette der vi slapp i innledningen, utgjør Chrissy Teigen et regelrett lærebokeksempel for den runde ansiktsformen. Ved hjelp av dette bildet, blir det derav også lett å se for seg hvordan de nevnte frisyreeksemplene ville ha påvirket utformingen av dette ansiktet. Som vi ser, er volum og krøller det siste dette ansiktet trenger, mens noe slikt som å samle alt håret i en høy hestehale ville vært superb.

 

Ovalt ansikt:

getty pictures 

Liksom Chrissy Teigens ansikt er et skoleeksempel på den runde, er Bella Hadids ansikt et ditto stjerneeksempel på det ovale. Det ovale ansiktet er avlangt og uten noen dominerende ‘kanter’ eller deler, men er gjevnt avrundet hele veien. Dette er den mest anvendelige ansiktsformen, for å sin det sånn, da ansiktet innehar en høy grad av den tilstrebede symmetri i seg selv. Det eneste i så måte, er at mange er best tjent med å unngå frisyrer som får det til å virke lenger. I såfall er skulderlangt hår, gjerne diskret  oppklipt i lag for volumets skyld, og pannelugg er heller ikke å forakte. Ønsker du en kortere sveis, er en bob som rammer inn ansiktet langs kjevebeinet et ypperlig alternativ.

 

Hjerteformet ansikt:

ghetty pictures

Hva angår det hjerteformede ansiktet, kan en enten velge å fremheve den karakteristiske formen med de høye konnbeina, den  brede pannen og det smale hakepartiet ytterligere, eller så kan en gå for avbalansering.ved å få den nedre delen av ansiktet til å virke bredere, slik Reese Witherspoon har gjort på bildet over. Velger en imidlertid det første alternativet, er slikt som en høy hestehale et ypperlig alternativ.

 

Firkantet ansikt:

ghetty pictures 

Liksom for det hjerteformede ansiktet, har en et tilsvarende enten/eller-valg om en har et firkantet ansikt: Man kan altså velge enten å gå ‘all in’, i å gjøre det maksimake ut av firkantheten, eller en kan gå for å ‘myke opp’ de skarpe kantene. Hva det første alternativet angår, er det intet som setter et firkantet ansikt mer på spissen enn en short-bob (for å markere det kraftige/brede kjevebeinet)  med  en rett pannelugg som kronen på verket. Ønsker en derimot å myke opp de markante trekkene, er sideskill med myke krøller/fall som bølger ned langs sidene av ansiktet. Helst bør håret være noe oppklipt, samt at det helst bør være noe kortere langs sidene, hvorpå det avrundes mykt til det noe lengre nakkehåret. .

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg