Gjør som vi sier, ellers henger vi deg ut!!

Tro det eller ei, men dette ble faktisk lagt frem i ramme alvor av et nytt utvalg som har som oppgave å ‘ta’ bloggere og sosiale media -profiler dersom de ‘bidrar til å fremme kroppspress’. I spissen for dette utvalget, finner vi (selvsagt) blogger og Instagramprofil, Kristin Gjeldsvik. – Et utvalg som allerede fra neste måned sitter klare til å ta i mot klager på innlegg folk måtte mene ‘fremmer kroppspress’, hvorpå straffereaksjonen bestående av å henge ut de som blir erklært skyldig for det ganske land vil tre i kraft fra januar 2020.. 

 

 

Nå har de faen meg gått langt over streken! Jeg mener.. Når ble det greit å true folk med mobbing dersom de ikke gjør som de får beskjed om!? -For det er jo akkurat det de gjør, da det å henge ut folk på nett, er og blir mobbing pr. definisjon!

Uansett hvor enig en måtte være i saken som sådan, -om en er aldri så mye i mot at det legges ut sponsede innlegg som bidrar til kropps- og utseendepress generelt, og hos unge under 24 (alderen er hentet fra utvalget selv) spesielt, så kan da virkelig ikke dette være akseptabelt?

Ikke sånn og forstå at uthenging ville vært greit uansett, men jeg syntes alikevel det må nevnes er ingen lovforbud mot ‘sponsede innlegg på blogg og i sosiale medier som bidrar til kroppspress, slik at det til fulle fremkommer hvor hinsides galt dette er. Her gis det altså ‘carte blanc’ for å henge ut lovlydige mennesker i typ gapestokken fra helvete (ydmykelsen som fulgte den middelalderske forløperen, begrenset seg tross alt kun til lokalmiljøet) fordi et knippe høyrøstede kjendisprofiler misliker måten de driver businissen sin på! De kan forsøke bortforklare det i det vide og brede med at det kun dreier seg om sponsede innlegg, osv, men det er uansett akkurat hva det er, samme hvordan en vrir og vrenger på det. -For teknisk sett er stort sett ethvert innlegg fra bloggere og sosiale media-aktører sponsede, det være seg private sponsoravtaler og/eller fra kanalen de opererer på.

 

Slikt utyske som sees her, vil nok brått havne på bordet hos Gjeldsvik co i det innlegget inneholder reklame fra private sponsorer i tillegg til de som følger selve portalen.. -Eller vent litt! Det vil antagelig ikke gjelde meg!..

 

Om ikke dette var galt nok, kan du ‘trøste’ deg med dét at værre skal det bli!.. For det har seg nemmelig slik at ei heller prinsippet om likhet for loven er planlagt fulgt i denne sammenhengen. – Her skal de i all rettferdighet ha cred for å ha fått med seg, og tatt med i betraktningen at det faktisk også finnes aktører innen de gjeldende bransjer som retter seg inn mot et eldre publikum enn de (under 24) det her er snakk om, hvis gruppe jeg selv tilhører. -Og ved første ‘øyekast’ syntes det bare rett og rimelig at jeg og mine likemenn ikke skal behøve ta hensyn til en gruppe lesere vi ikke har.  Basert på begrunnelsen for tiltaket er det jo ikke til å stikke under en stol at det ikke tjener noe som helst, og dermed ikke kan forsvares å sette de samme rammebetingelsene for det som legges ut av de som henvender seg til voksne.. Men..

Ja, for ved nærmere ettertanke er det faktisk et ‘men’ her, -et ganske stort men også, når sant skal sies.. For om justerer litt på synsvinklen her, og ser for oss dette skjønnsmessige hensynet utført i praksis, så får vi et regelverk som gir aktører som meg ‘carte blanc’ til å legge ut sponsede innlegg og reklamer som en 22 år gammel medblogger vil måtte betale dyrt for i form av offentlig uthenging. -Altså; Hva som i praksis ikke kan kalles annet enn  å være straffbart for deg, vil altså være fullt lovlig for meg, og med dette erklærer jeg de norske rettsprinsipper for herpet ‘beyond repair’..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg