Gry-Mat!

Topplisten taker sitt tydelige språk; Matbloggerne er i vinden som de aldri før har vært! Faktisk er vi nær ved å komme dithen hvor en kan begynne å snakke om ‘food as the new pink’.. For her popper de opp som paddehatter, der det diskes opp med de lekreste retter hvis oppskrifter i allefall krever et minstemål av kokekunnskaper for å kunne gjennomføre. – Og det er nettopp her det brått åpenbarte seg en nisje som ansees for intet mindre enn skreddersydd for ‘yours truely’ å kuppe, for med det å kunne satse på å få henge meg på den up & coming trenden her i bloggverdenen; Nemlig matprat for de kulinarisk tilbakestående! – Altså de av oss som definerer en vellykket dag på kjøkkenet ut i fra hvorvidt en har lykkes med å få Grandiosaen passe stekt, eller i å unngå klumper i pulversausen fra Toro..

 

Utsnitt fra dagens toppliste hos Blogg.no, hvor man finner hele 5 matblogger blant de topp 20, for ikke snakke om vår utgivers soleklare ener og ukronede konge; Kokkejævelen.

 

For vi som er intet mindre enn som vandrende krisetilfeller hva huslige sysler angår å regne, i det vi tilsynelatende er født uten ei domestisk celle i kroppen, må da også ha mat! – Likeså foretrekker vi jo i samme grad som de dugelige på fronten å spise velsmakende mat kontra ubrukelige ‘retter’ som nuddelsuppe fra mr. Lee og Stabburets hermetiske spaghetti A-la capri!

Dessuten er de fleste matbloggerne ihugede motstandere av kalorier i maten, hvilket jeg, som det vanlig dødelige individet jeg er, blant de som faktisk er avhengig av å få tilført den energien som avstedkommer fra disse bannlyste kaloriene igjennom maten for i det hele tatt å kunne overleve! – Og her er det altså jeg kommer inn som en matbloggernes frelse; For her følger nemlig god mat inneholdende næring som enhver idiot kan utføre til perfeksjon!

Første rett ut, er:

Hamburger a-la Gry 

 

 

HamburGry: 

(ca) 500g kjøttdeig

Hamburgerbrød (ev.rundstykker)

Sjampinjong

Tomat

Mais

Sylteagurk,

løk

Dressing

Ketchup

Først deler du kjøttdeigen i to-tre deler, for så å forme disse som boller, før du klemmer med noe sånt som en stekespade på toppen slik at de blir flatet ut.  Dernest steker du de til de er gjennomstekt, -pass på å krydre underveis!

Mens stekingen pågår, skjærer du de øvrige ingrediensene (bortsett fra maisen) opp i små deler, og legger de over burgerbrødbunnen, før du påfører dressing. Når burgerne er gjennomstekt, legges disse over dette, for så at du påfører Ketchup, før topplokket plasseres på burgerens overside.

Bon appetite!

28 kommentarer

Siste innlegg