Hold deg til saken, Mads!

Reklame | Adviral

I mine øyne har, -og er Mads Hansens korstog mot ‘rosabloggerne’ og deres bidrag til å gjøre verden mer overfladisk vært like viktig som nødvendig. Dette forutsetter imidlertid at han holder seg til saken, hvilket jeg ikke kan si gjelder de siste innleggene med fokus på det siste tilskuddet til TV2 livsstil -serien Bloggerne, Martine Lunde og hennes kjæreste, Aleksander Setersdøl. 

 

df-foto

Mens kritikken mot eksempelvis de mest besøkte ‘rosa-bloggerne’ har vært rettet mot deres bidrag til å normalisere plastiske inngrep i tillegg til å skape et forskjønnet virkelighetsbilde gjennom retusjering av bilder uten å opplyse om dette, bærer de siste innleggene mer preg av latterliggjøring enn noe annet. Hverken Lunde eller kjæresten har nemmelig gjort noe galt eller kritikkverdig, hverken på blogg eller øvrige sosiale medier!

 

VG  [Mads Hansen]

Det forste ‘angrepet’ på Martine Lunde fant sted for en  snau uke siden, hvor Hansen gjorde et poeng ut av at hennes siste innlegg på Instagram stort sett har vært sponsede. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg syntes sponsede blogg-innlegg av typen som er ren reklame, er noe skikkelig herk. Men Instagram er nå en gang en ren bildedelingstjeneste, og da er det fullstendig irrelevant hvorvidt det opplyses om hvor lip-glossen som brukes kommer fra eller ei. Når det er sagt, er også min mening i så henseende fullstendig irrelevant i denne sammenhengen, da Lunde har fulgt alle regler om merking av disse til punkt og prikke. – Og følger en de gjeldende regler og oppfordringer, skal en heller ikke henges ut slik det gjøres her!

 

TV2  [Aleksander Setersdøl & Martine Lunde]  
 

Det andre innlegget på Hansens Instagram-konto ble lagt ut for et par dager siden, og tar utgangspunkt i et intervjuv med de to hvor Setersdøl åpner opp om sin flyskrekk, og de utfordringene dette har ført til i forholdet til Martine Lunde, da de har hatt sine bosteder i henholdsvis Bergen og Oslo. Mads Hansen gjør så dette om til en reality-kjendis’ fobi for å bli glemt.  Det hele er jo humoristisk ment, men jeg kommer liksom ikke forbi en ekkel følelse av forsøk på latterliggjøring når det legges ut rett i etterkant av den nevnte kritikken av kjæresten..  For heller ikke Aleksander Setersdøl har gjort noe kritikkverdig i så måte, og det eneste han har ‘gjort for å forbli i rampelyset etter deltagelsen i Paradise Hotel er å holde fast ved kjæresten, som allerede var en kjent Instagram-profil før hun sjekket inn på det nevnte hotellet.

 

df-foto

De siste danenes Instagram-innlegg om Martine Lunde og kjæresten Aleksander er imidlertid ikke første gang jeg har reagert på at Mads Hansen har gått utover det som har vært målet og utgangspunktet for den kritikken som har vært rettet mot kjente profiler på blogg og i sosiale medier. Allerede i høst gikk han etter min mening utenfor rammene for det som er berettiget, og derav greit, da han rettet blikket mot blogger og YouTouber Isabelle Eriksens retusjering av bilder som ble lagt ut på bloggen. I utgangspunktet utgjør jo denne typen bilderedigering en del av det saken dreier seg om, men under forutsetning  av at det ikke opplyses om at dette gjøres. Eriksen har imidlertid dedikert hele innlegg til hvordan hun retusjerer bildene sine ved flere anledninger, og dermed forsvinner også grunnlaget for det som er blitt lagt ut om henne på Hansens Instagram.

 

VG-TV  [Isabelle Eriksen]  

Jeg håper virkelig Mads Hansen henter seg inn igjen, og i fremtiden vil holde seg til saken, og eventuelt nye saker som rettmessig måtte dukke opp i fremtiden, da hans innsats har bidratt til at den usunne trenden som har vært nå later til å være i ferd med å snu. Fortsetter det imidlertid i den tendensen vi har sett den siste tiden, er jeg redd han reduseres til faktisk å BLI den mobberen han urettmessig har blitt anklaget for å være..

~ ~ ~

 

 

#blogger #bloggere #rosablogg #kritikk #influence #influencer #kroppspress #inngrep #plastiskkirurgi #retusjering #bilderetusjering #moderering #bildemoderering  #urealistiskkroppsideal #kroppsideal #trend #press #samfunn #samtid #samfunnsproblem #samfunnssynser #rikssynser #sosialemedia #instagram #instagramprofil

1 kommentar
  1. Jeg la igjen en kommentar i går, den ble visst borte. Jeg vet ikek mye om dette, men jeg er enig i at en blogger som følger reglen bør få lov å være i fred.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg