Hvordan er dette mulig!?

I desember (2020) blir en mann funnet død i leiligheten sin. Man kan selvsagt umiddelbart konstantere at han ikke akkurat døde i går, for å si det sånn.. Men i det man tar en titt på melkekartongen, blir sjokket fullkomment, for datostemplingen på denne viste at innholdet var best før ett eller annet tidspunkt i det herrens år 2011! Hvordan er det mulig at et menneske kan ligge død i en Osloleilighet, hvor det er både naboer og vaktmester, i nesten 10(!) år?? 

 

 

Greit nok at mannen var pensjonist, slik at penger tikket inn på kontoen hans månedlig, og boutgiftene ble trukket automatisk. Virkelig absurd blir det først når det kommer til at samtlige rundt ham (eller burde ha vært rundt ham) har kunnet holde det gående i et helt tiår uten å reagere! Om ikke annet så må det jo ha vært en god periode hvor det har luktet noe helt for jævlig i den oppgangen, for det er jo ingen dør som kan klare å blokkere for den stanken som etterhvert må ha utviklet seg der inne!

Videre svarer naboene de gikk ut i fra at fyren enten hadde flyttet eller havnet på en eller annen institusjon. Deres passive holdning til at en leilihet i oppgangen deres forblir urørt i all denne tiden, er i seg selv hinsides all galskap. Men at gården på toppen av alt hadde vaktmestertjeneste, tar det surrealistiske i denne tragedien til et helt nytt nivå. Det var nemlig i forbindelse med at han måtte inn for å foreta en eller annen form for rutinearbeid som førte til at denne døren til slutt ble åpnet, og mannen funnet, og jeg har mer enn nok erfaring med vaktmestertjeneste til å vite at en bygår hvor vaktmesteren ikke har vært nødt til å komme inn i leilighetene på et helt tiår til ende må være verdensrekord med hinsides margin! Herregud, selv i min 4 år gamle leilighet er det jo ett eller annet flere ganger i året; Alt fra at vannet er frosset vinterstid til oppdatering på brannsikkerhetsutstyr! Hva med utskiftinger av vinduer? Sikringsskap??

At fyren var en enstøing, er jo åpenbart, men han hadde nå en gang vært gift hele to ganger, hvilket har resultert i flere barn. I dette ligger jo at han har hatt en greit stor familie, hvorpå han på ett eller annet vis har greid å få til det kunststykket ikke å være på talefot med noen(!) av de! – Så til de grader har de altså kommet på kant med ham at de har ekskludert ham fra livene sine så til de grader at ikke en eneste en av de hverken har forsøkt å få fatt i ham, om så bare av rent formelle grunner, og ei heller har noen reagert på at de ikke har hørt så mye som et pip fra ham på hva som minst må ha vært en tiårsperiode!

Jeg klarer virkelig ikke å se hvordan noe slikt kan ha vært mulig..

4 kommentarer
  1. Så triste greie det der. Skjønner ikke heller hvorfor det ikke luktet:)
   Han må ha et trist liv uten kontrakt med andre da han levde.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg