Influensernes hudpleieråd kan ødelegge huden din!

Overalt hvor de såkaldte influencerne opererer, strømmer det på med hudpleieanbefalinger. Det deles villig vekk rutiner som funker helt ypperlig for den respektive utgiveren. Problemet er imidlertid at særs få (om noen) av disse har noen som helst utdannelse og/eller fagkunnskap. Hadde de hatt det, ville de nemmelig visst at produktanbefalinger må gis individuelt etter å ha gjort seg godt kjent med vedkommendes hudtype. Følgen av dette, kan være så  graverende at en faktisk kan ende opp med å ødelegge hele huden på langvarig, eller i værste fall permanent basis!

 

Produkter og rutiner som gjør underverk for min hud, kan gjøre ubotelig skade på din. 

 

Når en driver en blogg, samtidig som en er en utdannet hud- og kroppsterapaut med rundt 12 års erfaring, skulle det nesten bare mangle om det ikke var folk som lurte på hvorfor i himmelens navn det kun kommer sporadiske innlegg relatert til dette faget. – For ikke snakke om at det ikke er utkommet et eneste innlegg med tips relatert til egne rutiner, og ei heller tips av typen; Hvordan bli kvitt acneproblemene!

Her kan jeg iallefall umiddelbart svare at slike innlegg vil heller ikke utkomme i fremtiden. Årsaken, er helt enkelt at hudpleieanbefalinger på generelt grunnlag ikke bare er regelrett uprofesjonelt, men mest av alt fordi gode produkter med høye konsentrasjoner av aktive virkemidler er like ugunstige brukt på en annen hudtype enn de er designet for som de er gunstige for den ‘rette’ hudtypen.

Har en en relativt robust hudtype uten allargier, går det skjeldent værre enn at en har kastet bort en tusenlapp eller fler på å kjøpe katta i sekken, og et mulig tilleggsonde i form av ei kvise hist og her. Langt værre blir imidlertid følgene dersom en trår feil i hht aknebehandling og dyprensing av huden.  Da er nemmelig sannsynligheten stor for at huden vil påføres betydelige skader..

 

Å følge make-up anbefalinger, gjør ingen skade, men det er alikevel så absolutt verdt å merke seg at det som ser fantastisk ut på den ene, fort kan vise seg å være ‘anything but’ for den andre., – Og det gjelder like fullt om den respektive influenceren tilsynelatende deler dine farger, etc. Det essensielle i så måte er nemmelig hvorvidt en har en kald eller varm hudtone, i tillegg til slikt som ansiktsform.

 

I motsetning til hva som er den rådende oppfatning hos folk flest, at akne er ensbetydende med for høy talgproduksjon, er det nemmelig en rekke ulike årsaker til akne, og derav også en rekke ulike typer av akne. Å gå igjennom disse her, vil selvsagt være alt for omfattende, og ei heller nødvendig.

For av de vanligste akneformer, har vi nemmelig en som kommer som følge av en tynn og ømfintelig hud i tillegg til den nevnte med for høy talgproduksjon. – Og det er nettopp den motsetningen mellom disse to problemhudene som er ‘the receipt for disaster’.  Som nevnt, er jo folkeoppfatningen at akneproblemer skyldes for høy fettproduksjon, hvilket igjen fører til tilstoppede porer, osv. For å få bukt med dette problemet, er cluet på lang sikt å få balansert fettproduksjonen, samt at det på kort sikt må sørges for å få fjernet døde hudceller, -hvilket sammen med talgen er det som tetter porene, samt å få trenert rensende/antibakterielle virkestoffer så langt ned i huden som overhodet mulig.

 

Å berømme et merke for en generelt upåklagelig kvalitet, er imidlertid ‘innafor’, og især dersom det legges frem med en henvisning til å besørge at de respektive følgerne sørger for å få rett produktpakke til sin hudtype.

 

Selv gjorde jeg denne akneformen til en spesialitet gjennom å sette klienten på intensivkurer bestående av høye fruktsyrekonsentrasjoner sammen med antiseptiske virkestoffer (som regel Tea tree som hovedkomponent). I det en med denne hudtypen deler sin success med produkter av denne typen, og disse følges av en hvis akne kommer av at huden rett og  slett er for tynn og lite motstandsdyktig til å utgjøre den nødvendige motstand for den daglige ‘dritten’ vi utsettes for, -ja da er det eneste dekkendnakker vie ordet krise..

For er det noe den syltynne huden IKKE trenger, er det å bli påført ‘bøttevis’ av syre for å få fortgang i avskallingen av hudceller! Disse trenger sårt hver eneste celle de har, for her er jo nøkkelen å styrke huden, -altså å få den tykkere!

Kort fortalt, har jeg sett nok av skrekkeksempler som følge av feilbehandling av hud generelt, og det nevnte issue spesielt. – Og med ‘ødelagt’ hud, så snakker vi hud som ikke lenger fungerer i det hele tatt. Den flasser av så til de grader at blodet gjerne begynner å piple med gjevne mellomrom, det er rødflammethet som om en skulle hatt solforbrenning av værste sort, allargiske reaksjoner med infernalsk kløe og eksem.. – You name it!

Konklusjonen er dermet at kvalifiserte hudpleieanbefalinger gjøres på individuelt grunnlag, og aller helst ved personlig oppmøte.

2 kommentarer
  1. Jeg bruker lite sminke, kun litt mascara. Lite kremer etc…Har gjort hele livet. Heldig med huden, så har ikke trengt noe særlig. 🙂

   1. Jeg bruker sminke når jeg skal ‘out and about’, samt når jeg er på jobb I resturanten. Men etter iherdig innsats, har jeg nå kommet dithen hvor jeg fixer mitt eget speilbilde usminket. Det gjorde jeg overhodet ikke tidligere. 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg