Jeg er et vandrende mirakel (i ordets fulle betydning!!)

..- Og det samme gjelder deg! Oddsene for at akkurat DU, -liksom jeg skulle bli født, er nemmelig beregnet til svimlende 1 av 4 trillioner! 

 

 

Om du, i likhet med meg selv, i dette øyeblikk sitter å stirrer fremfor deg med et lett forvirret blikk mens du vrir hjernen i forsøk på å huske hvor mye en trillion faktisk er, kan jeg (etter å ha googlet) fortelle at tallet i sin fulle form innehar følgende tallverdi: 1000 000 000 000 000 000, hvilket for enkelhets skyld forkortes ned til 1018. 

En trillion er så meget som en milliard milliarder! -Eller million billioner om du vil, eller kanskje du foretrekker å se det som tusen billiarder? – Ikke vet jeg, og det samme kan det vel egentlig være, da det uansett er hinsides forbi den menneskelige fatteevne. Men bare sånn for ordens skyld, kan jeg jo nevne at universets alder (altså antall år siden det som begynte som en endimensjonal ‘urpartikkel’, mindre enn den minste partikkel som er å oppdrive, eksploderte i det som har fått betegnelsen ‘the big bang) er “skarve” 13,7 -13,8 (de lærde strides) milliarder år..

 

 

For at akkurat DU, liksom jeg skulle bli født, har nemmelig akkurat DET individet vært nødt til å forplante seg med akkurat DET på akkurat DET tidspunktet siden livet tok steget fra celledeling til kjønnet forplantning. -Og når en først tar dette innover seg, innser en raskt at det er helt hinsides til odds at dette skulle treffe for hvert forbannede ledd gjennom samtlige av de ledd, via utallige arter, i hundretalls millioner av år helt frem til ens foreldre sto for det foreløpige siste leddet i denne rekken slik at akkurat DU, liksom jeg, skulle få æren av å fødes, og derav bli en del av jordens historie. – Faktisk så hinsides til odds som svimlende 1:1000 000 000 000 000 000..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg