‘Jeg freser fordi du er til!..’

Om det lot seg gjøre å oversette kattekommunikasjon til ord, ville Dollys attitude ovenfor Knert uansett vært overflødig.. Den sort-hvite ‘glad-pøblen’ kan ikke engang passere henne uten at det avstedkommer med et grettent fres som taler sitt tydelige språk; «Jeg freser fordi du er til..» 

For den slettes ikke så lille Knerten, er den iltre pusefrøknas adferd fullstendig ubegripelig, så det hender både titt og ofte at han rygger tilbake med et uttrykk som skulle tilsi han hadde sett noe utenomjordisk i det hun møter ham med det mest mugne fres som tenkes kan.. 

 

Kattetoppledelsen! 

Den godeste ‘glad-tjukken’ ser nemlig overhodet ingen link mellom hans i overmåte voldsomme overraskelsesangrep når de er ute- og den attituden han så blir møtt med inne..

Det har seg jo, som jeg går ut i fra en god del av dere har fått med dere fra tidligere, at Dolly, i tillegg til Pepsi, var del av det kullet Tufsa fikk før hun ble sterilisert, for så at den anslagsvis tre uker gamle Knerten ble reddet fra en søppelplass og bragt hit da de var drøye 2 mnd. gamle..

Ergo var jo selvsagt den nyankomne knøttliten i forhold til de ca halvannen måned eldre ungene som ble de reneste kjemper i forhold! Mottagelsen av en ny bror i kullet kunne vitterlig ikke vært bedre, og mer rørende, så han ble dermed en del av et kull som var over det dobbelte av hans størrelse.

Denne størrelsesforskjellen gav seg jo sine utslag i leken, for å si det sånn! Det ble nemlig fast rutine at det lille knøttet gikk ‘all in’ i sine talløse bakholdsangrep på de andre, for så at det respektive overtaket selvsagt var snudd typ 5 sekunder senere, hvilket like sikkert som ‘amen i kirken’ avstedkom med et hyl etter ‘mamma’. Etter å ha blitt reddet ut av knipen, gikk det vel neppe stort mer enn en 5 nye sekunder før et nytt bakholdsangrep var i opprulling..

Det som imidlertid skulle vise seg å bli det, iallefall for Dolly, forsmedelige utkommet av denne perioden, er jo at den godeste Knert ikke behøvde å ofre dette med å moderere styrken han angrep med i forhold til at det var lek, med den følge at dette konseptet er ham like fremmed den dag i dag..

 

Og i dag innebærer dette at hun er det ubestridte hovedmål for ‘Knertebombardement’ som i dag selvsagt innebærer en helt annen størrelsesorden enn det i utgangspunktet var, hvilket altså overhodet faller i noen god jord hos den ferskenfargede hissigproppen. Pepsi, derimot, har jo som seg hør og bør, gått fri av dette her, da hun, imotsetning til sin søster ikke lot seg jage, men gikk rett i kontra. Tufsa, kan han av og til erte på seg, men han har dog såpass respekt at han avstår fra sine mest graverende ufinheter. – Og hva Rusken angår, har han iallefall fått med seg såpass med konsekvensanalyse at bare tanken på noe slikt ville avstedkommet med et potespark i den pelskledde bakende som han sent ville glemme..

 

8 kommentarer
  1. Så artig å få et lite innblikk i oppveksten til disse herlige kattedyrene dine! Tror ikke jeg har hørt noe om kattungetiden deres tidligere, og om så var, kan jeg ha glemt det 😀

   1. De er jo i bunn og grunn ‘rescue-cats’, disse her, hvorav Tufsa antas å ha vært nylig besvangret ved ankomst, med mistanke om at Rusken, som da enda ikke var blitt kastrert, klarte å få addet en syvende unge til det respekltive kullet.. Denne mistanken er basert på hvordan den brun-sorte, langhårede Pepsi er totalt ulik de øvrige seks i kullet, som alle var korthårede med det samme fiskebeinsmønstret (-hvilket hos Dolly først og fremst er synlig på halen, men som hun faktisk har i hele det ferskenfargede partiet), i tillegg til hvordan Rusken hele veien har latt henne slippe unna med ting som ikke tollereres fra noen av de andre. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg