Kjærlighet & kontroll..

Norge: Fritt, trygt og opplyst. – Et moderne foregangsland innen likestilling og likebehandling, både i hht kjønn, seksuell legning m.m. Her ligger ingen makt hos religiøse fundamentalister, og her råder ingen sharialov.. 
En følge av vårt nyanserte verdisyn, samt det eierskap hver enkelt av oss har over eget liv og legeme som ligger i bunnen som et av grunnprinsippene den moderne norske kulturen er bygget på, er at det i flere tiår har vært helt naturlig med vennskap på tvers av kjønn.
.. – Så hvordan kan det ha seg at det plutselig ble snakk om utroskap og alskens snusk når to av motsatt kjønn tilbringer tid sammen? – Og hvorfor har det stadig blitt mer vanlig for en eller begge partene i et forhold å finne seg i restriksjoner m.h.t vennskap og sosial omgang med det motsatte kjønn løpet av de siste årene !??.. 

 

 

I løpet av de siste 10-15 årene, har jeg lagt merke til hva som syntes å være en stadig økende aksept  for å gi etter for sjalu kjærester/partneres ‘krav’ om å avslutte vennskap med personer av motsatt kjønn, og da i spesielt stor grad hos unge..  Dette er en tendens som er like provoserende som den er skremmende, da dette unektelig er steg i GAL retning!

Etter all den tid det har vært folk som har kjempet med livet som innsats for at vi skulle kunne oppnå den toleransen du og jeg har privilegiet av å kunne høste fruktene av.. Liksom de øvrige goder vi myter godt av i dagens Norge, har heller ikke friheten til fritt å kunne omgås kommet rekende på ei fjøl!  Gud vet hvor mye blod, svette, lidelse og tårer som ligger bak hvert eneste trinn i denne utviklingen, og så skal vi brått begynne å  ta steg tilbake til gammel styggedom!? – En styggedom som typisk råder i områder styrt av religiøs fundamentalisme, i tillegg til de mange områder i verden hvor de fremdeles har et godt stykke igjen for å oppnå den graden av frihet vi er gitt å kunne nyte her på berget.

Men når det er sagt, er religionen som sådan ei heller i disse landområdene annet enn midlet som muliggjør den undertrykkelse og maktmisbruk som har rådet verden over i uminnelige tider.   Religionen holder fremdeles hevd i form av å være det perfekte skalkeskjul for eie- og maktsyke.  Historien viser jo med all mulig tydelighet at religion er verktøyet å bruke for å skaffe seg makt over andre mennesker, det være seg i stor(nasjonal) som i liten (familie/parforhold) skala.. Videre må det foreligge særlige omstendigheter for at et helt borgerskap skal ville ofre livet i krig/terrorangrep for noe annet enn religion. Likeså er det heller intet nytt under solen når det kommer til hvordan religionen er midlet for den ondskap som foregår helt ned til minste enhet; Familien.

Den undertrykkelse og mishandling som i spesielt stor grad foregår i de landområder hvor religionen har en sterk posisjon. For der troen regjerer, er også, uten unntak, så mannsdominert de får blitt, hvis praksis de respektive ektemenn og fedre tar med seg der de gis oppholdstillatelse her på berget.

Hva som imidlertid er verdt å merke seg, er at den sjåvinismen og kvinneundertrykkelsen som skjer her, i realiteten har sitt utspring i akkurat den samme sykelige/grunnløse sjalusien med det påfølgende kontrollbehovet som råder der det, som nevnt syntes å bli stadig større aksept for det å kunne presse ens kjæreste/partner til sånt som å kutte kontakten med venner av motsatt kjønn, – for ikke snakke om hvordan folk i stadig flere tilfeller later til å gå med på dette!

For det er vitterlig ikke slik at noen etnisiteter fra biologisk hold innehar en sterkere eiersyke og kontrollbehov enn andre! De forskjellene som råder på dette punktet, skyldes helt enkelt at vi ligger et hestehode foran når det kommer til likestilling, og ikke minst i kraft av et lovverk som slår hardt ned på familievold, -psykisk så vel som fysisk. Dette forspranget beror hovedsakelig på at vi i løpet av de siste par århundrer har klart å kjempe oss ut av religionens vold, og med dette å få brutt det mønstret som har rådet blandt mennesket i uminnelige tider. 

I det en har kommet seg ut av den religiøse pietismens vold, ligger forholdene brått til rette for at fornuften skal få råde samfunnsutviklingen, hvilket rydder veien for likeverdet, liksom det gjør det klinkende klart at familievold etc ikke er greit

Men som nevnt,  har det å komme hit vi er i dag vært en mildt sagt lang og tornefull prosess, og jeg mener vi har en moralsk plikt til å være oss bevisst på de utallige mennesker som har ofret livet opp igjennom hele vår historie for at du og jeg til slutt har kunnet nyte godt av den samfunnsmodellen vi har i dag.  Det er pga denne vissheten jeg mener vi, som samfunn, er nødt til å aktivt gå inn å ta grep der vi ser tendenser til oppblomstring av gamle mønstre.  Her under, faller typisk ‘forbud’ mot å å gå på byen med kammerater/venninner, påtrykk for å kutte kontakten med venner, ‘forbud’ mot å ha private bekjentskaper av motsatt kjønn oppført på kontaktlisten, m.m.  

Hva en aldri må glemme, er at en i nøyaktig samme grad er ens egen herre i det en er en del av et parforhold som en er som singel. I dette ligger ikke de hensyn som er selvsagte betingelser for at ethvert forhold skal kunne fungere, slikt som at unionen forutsetter trofasthet fra begge parter, og den slags. Problemet det her er snakk om, inntrer i det en begynner å skulle forandre på ting ved ens partner, det være seg sider ved deres personlighet, så vel som hvem de omgås, for ikke å glemme der det pålegges begrensninger i bevegelsesfriheten.

Alle opplever et og annet stikk av sjalusi innimellom, men det er nå en gang den som føler på sjalusi som selv er ansvarlig for å ta kontroll over dette, og ikke la seg rive med av irrasjonelle følelser og konstruerte scenarioer uten rot i virkeligheten! Klarer en ikke det, så er en rett og slett ikke emosjonelt i stand til å være en del av et partnerskap.

 

1 kommentar
  1. |Szukam mężczyzny na namiętne spotkania. Mam 24 lat i zgrabne ciało,
   moje nagie zdjęcia i kontakt na stronie:
   http://www.bzykanki.pl
   Wyszukaj mnie po niku: Aleksandra-x napisz do mnie lub
   zadzwoń o każdej porze, odpisuje zazwyczaj do 5 minut, czekam.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg