Klima-ekstremisme!

2019 var året Greta Tunberg gikk fra å være en anelse eksentrisk svensk skolejente til et verdensnavn i løpet av en snau toukersperiode. Hva som begynte som en kuriositet i slutten av nyhetssendingen, eksploderte i et inferno av streikende skoleelever med et unisont raseri mot alt fra energiutvinning til industri, og brått hadde en ny form for ekstremisme sett dagens lys; Miljø- /klimaekstremismen.. 

 

df-foto

 

Fra de innledningsvis nevnte skolstreikende elever, spredte Greta Tunbergs panikkrelaterte klimahysteri seg oppover i aldersspekteret, med den følge at en nye former for skam reiste seg fra asken etter den seksuelle frigjøringen; Flyskam og kjøttskam.

Klima- og miljø-ødeleggelsen er utvilsomt et av de mest alvorlige problemområder i verden anno 2020, og at endringer må foretas for å forhindre den destruktive utviklingen, er hevet over enhver tvil. Likeså er det så absolutt viktig at alle befolkningsgrupper blir hørt, -de unge såvel som de eldre. Men nå er det imidlertid kommet dithen hvor det nærmest er blitt for tabu å regne å motsi Tunberg og hennes tilhengerskare, og da er vi faktisk ikke noe nærmere konstruktive løsninger enn da ‘pampene’ var de eneste stemmene i sakens anledning.

For det er nå en gang slik at en som ungdom mangler den erfaring som må til for å kunne se ting i perspektiv. Slik de unge skolestreikende uttrykker det, skal alt fra industri- til energiutvikling legges ned eller rediseres til et eksistensminimum. Å gjennomføre dette, ville imidlertid vært ensbetydende med å føre oss rett tilbake til hulemann -stadiet.. Miljø- og klimatiltakene er faktisk nødt til å være bærekraftig! Vi har faktisk godt over 7 milliarder munner å mette dersom et liv skal fortsette å ha den verdi det har i dag, hvilket jeg går ut i fra er ønskelig hos et rimelig stort flertall.

Videre, tviler jeg faktisk sterkt på om Tunbergs disipler har tenkt igjennom sine paroler satt ut i praksis, da dette vile si å måtte ta forvel med alt fra mobil- og data til mote, shopping, feriereiser og smakfull mat. De fleste ville ha måttet gå til jobb/skole, eventuelt skviset seg inn i pintrange tog/tebanekupeer..

– Men ikke for det.. Det ville i det minste blitt av særdeles kort varighet, da gjødsling av jorder tar på klimaet, og man skal avstå fra kjøttmat.. Med kun det viltvoksende igjen å ta av, blir det meget stusslig på matfronten her på berget, for å si det sånn, da dette ville innebære årlige fasteperioder på en 8-9 måneder! – Og om du tenker det bare er å importere, må du huske på flyskammen, i tillegg til at fosilt drivstoff også er tatt ut av produksjon hva bil- og skipsfart angår.. Forhåpentlig, blir 2020 et år hvor vi får miljø- og klimadebatten vekk fra ekstremismen og til et bærekraftig alternativ.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg