Krig er penger!!

Før helgen, ble det første innlegget om hvordan penger styrer verden, og derav hvem som sitter på de respekltive formuer som styrer den. Dette innlegget omhandlet hvordan det politiske topartisystemet i USA innebærer at både senatorene- i tillegg til de to som stiller til selve presidentvalget velges innad i partiene, hvorav de respektive kandidatene derav selv må stå for finansieringen av sine valgkampanjer. – Finanser som dermed er gitt å komme fra de største aktørene på finanmsmarkedet, -hvilke selvsagt ikke gir ut penger uten å få valuta for sine ‘hand-outs’.. 

I dette innlegget, fortsetter vi der vi slapp ved å se på hvordan krig er ‘big business’ for disse aktørene.. 

 

 

Tanken om at det muligens kunne være utenforstående aktører som, helt eller delvis, fyrte opp til et krigsutbrudd, slo meg da de befolkningsgrupper som utgjorde det tidligere Jugoslavia brått braket sammen i et helvete av en krig etter å ha levd i fred og fordragelighet, side om side, i uminnelige tider. At disse befolkningsgruppene brått skulle ta opp tråden i en konflikt med utgangspunkt i en hendelse 500 år tidligere i det samme momanget Berlinmuren falt, og alt skulle ligge til rette for glede, frihet og vekst, addet bare ikke opp..

Hvorvidt jeg hadde rett i mine gryende mistanker fra den gang, har jeg (selvsagt) like forbannet nada håndfast til å kunne si noe ytterligere om i dag som det tilfellet var for denne tenåringsversjonen av ‘selv’ fra den gang. Men mistanken om at det er mektige aktører på banen som fyrer opp til krig er jo unektelig blitt ytterlig forsterket ettersom årene er gått, og livserfaringen økt. I beste fall, kan jeg nemlig ikke se annet enn at det iallefall finnes de aktører på den globale scene som har all interesse av at den respektive konflikten blir varig, for å si det sånn!

 

Krig innebærer massedød og umenneskelig lidelse for mange, -og en massiv profitt for noen ytterst få..  (foto: Rodrigo Abd/AP)

 

– Krig er, kort fortalt, en av de aller største pengemaskiner som finnes for de som leder an på finansmarkedet. For det første, har vi jo den åpenbare årsaken; Våpenindustrien, -hvilket en så kan følge videre til de som står for materialtilvirkningen som benyttes i denne produksjonen. Her har vi jo unektelig selve kjernepunktet for vår egen delaktighet som en av verdens ledende krigsprofittører i kraft av hva som er allment kjent under navnet Kongsberg våpenfabrikk, men som for noen år tilbake ble innlemmet under det langt mer ‘stuerene’ flagget ‘Kongsberggruppen’. For mens folk flest lever i den tro at det i bunn og grunn er oljen som står for kongerikets vannvittige inntjening, med en viss support fra laksenæringen, avstedkommer realiteten en betydelig andel av den respektive pengeflommen fra denne virksomheten, som er blant planetens absolutte ledere innen sitt felt.

Men krigsprofitten omfatter utrolig nok langt mer enn som så;

 Altså.. Om vi tar utgangspunkt i Ukrainakrigen, så har vi scenarier som f.eks at Putin har bombet de store siloene som inneholder store deler av landets kornlagre i fillebiter.. Siden korn, -fortrinnsvis hvete, er blant nasjonens store eksportvarer, vil dermed en slik ødeleggelse føre til en ditto reduksjon av dette produktet for det europeiske markedet, og hva skjer da?? Jo, kontinentes øvrige kornprodusenter vil selvsagt få en økning i pågangen ut av denne verden, kombinert med at prisene selvsagt vil fyke i været, som seg hør og bør i hht en redusert tilgjengelighet for en vare. Følgelig, vil selvsagt omsetningen bli deretter, -og siden økt omsetning/fortjeneste, er synonymt med at selskapets verdi vil øke deretter. – Og siden ‘selskap’ er inndelt i eierandeler som refereres til som aksjer, krever det vitterlig ingen ekspertise innen finans for å kunne forutse den avsindige fortjenesten som er i vente for de respektive andelseiere. I det nyheten om det inntrufne kommer de respektive aktører for øre, vil det knapt gå et sekund før de har tatt aksjehandel til et helt nytt nivå. Innen timen er omme, vil dette ha avstedkommet en fortjeneste av abnorme proposjoner i det de selger sine aksjeandeler til det mangedobbelte av den prisen de ble kjøpt for, for så at de gjentar prosedyren i hht hvilken industri som så blir skadeskutt..

 

En krig innebærer at det respektive landområdet praktisk talt jevnes ved jorden.
(foto: tv2)

 

Og som om ikke dette var mer enn nok, så har vi enda et område for massiv krigsprofitt; Nemlig gjenoppbyggingen av de herpede landområder..

Her utpeker atter igjen det ovenfor nevnte gigantkonsernet Blackrock seg som et regelrett lærebokeksempel i forbindelse med Ukrainakrigen..

Selskapet opprettet nemlig så sent som i juni i år hva som direkte oversatt fra engelsk tilsier en rekonstruksjonsbank i samarbeid med den Ukrainske regjeringen.  Det pikante her, er at denne avtalen består av noe så nobelt som at Blackrock har påtatt seg å gjøre jobben gratis dersom Ukraina skulle vinne denne bataljen!! Men som tidligere nevnt, så får en ikke lede an på det globale finansmarkedet ved å gi ved dørene, hvilket innebærer at selv noe så avsindig som å fullfinansiere gjenopprettelsen av hele forbannede nasjonen er til syvende og sist antatt å avstedkomme en massiv fortjeneste.

Kort fortalt, dreier dette seg om at en gjenoppbygging både krever produksjon av de respektive materialer og selskaper som står for selve utførelsen av jobben. Med tanke på hvordan USA (sammen med Europa) har pøst penger inn i denne krigen til støtte for Ukraina, kan nemlig selskapet trygt gå ut i fra at deres amerikanske herkomst vil føre til at de blir de første som får vite hvilke selskap som iverksettes, -for så å foreta sine investeringer deretter.

Som i tilfellet over, innebærer selvsagt det å skulle gjenoppbygge en nasjon som er bombet til grunnen vitterlig en økning det er verdt å skrive hjem om for de utvalgte aktører, hvorpå vi får en garantert verdiøkning av selskapet som sådan, og voila! Blackrock har sitt metaforiske sugerør plassert rett inn i intet mindre enn den amerikanske statskassen. Og når så denne profitten kan oppnås paralellt med at en får blankpolert imagen sin som de reneste humanutærer, så er utkommet den komplette jackpott.

I tredje- og siste del i denne serien, skal vi se på Norges rolle oppe i dette her, så her er det bare å følge med i neste episode!

2 kommentarer
  1. For å si det sånn… du har den mest intersanne blogg i blogguniverset blant alle ” I dag er det Tirsdag i går var det Mandag, I dag regner det i går snødde det bloggere. Ikke noe vondt om dem. De får luftet sine tanker om livet sitt fritt til og med kanskje tjene noen kroner Og det er veldig så ok det,
   Det som jeg tenker om din blogg fra vakre fotografier fra naturen og dine flotte fury five, til dype tanker om så mye og så mangt fra spesielt the big pharma og det hemmelige brorskap som du mener styrer alt i denne verden. Det jeg mistenker deg for, på grunn av din intelligens er at du elsker å provosere. At du ikke tror selv på alt du predikerer. Gjør oppmerksom at dette er skrevet med hjelp av det kunstige intelligent verktøyet KI. Derfor noe forkortet 😉

   1. Takker så mye!
    – Tror på og tror på.. Jeg tror vel kun på det som lar seg bevise, men samtidig er det for mye av beviselige faktorer som peker i retning av at det verdensbildet vi får presentert ikke stemmer overrens med den reelle virkeligheten, – i større eller mindre grad. Derfor mener jeg det er fundamentalt viktig at en er årvåken, og stiller spørsmål ved ting en så avdekker som ikke adder opp, og ikke stoler blindt på myndigheter, makthavere og andre informasjonskilder.
    – Videre er det også innlegg som er ment å skulle ‘røre i gryta’, for å si det sånn. Da er temaet emner der den ene siden har tatt ‘monopol’ på sannheten, slik at de som måtte være uenig ikke våger å si noe pga de angrep som gjerne avstedkommer. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg