Mine Merkelige Matvaner!

Det finnes mennesker som har de merkeligste matvarepreferanser, og jeg er et slikt menneske.. Her følger de av mine matvaner som andre har vanskelig for å forstå seg på.. 

 

Det er så visst ikke sært å like sushi, men det er imidlertid veldig sært å spise sushi med kniv & gaffel, eventuelt skje..

 

 • Jeg foretrekker brusen lunken fremfor kald, liksom jeg liker kaffen lunken fremfor varm.
 • Det samme prinsippet gjelder nær sagt alt i matveien; Kjøleskapsmat må stå ute å ‘varme seg’ før jeg spiser, liksom varmmaten må kjølne seg først.
 • Syltetøy og brunost er i mine øyne en fortreffelig kombinasjon. Dette er også det eneste, sammen med pommes frites jeg kan få ned når jeg er syk.
 • Jeg har til dags dato enda ikke klart å ta en bit med egg i munnen, kokt så vel som stekt, uten å kaste opp. Eggerøre går imidlertid greit nå i voksen alder. Egg er dermed det eneste som tvinger meg til å bryte høflighetsprinsippet jeg har om alltid å spise det jeg får servert borte.
 • Jeg er ikke spesielt begeistret for smakene surt og bittert. Surt smågodt er derfor ikke godt i det hele tatt, mens jeg elsker dets salte motstykke.
 • Dette har også ført til at jeg sukrer syltetøyet (for bringebær er dette et absolutt ‘must’).
 • Jeg syntes billigbrødene er langt å foretrekke fremfor de øvrige.

 

Jeg blir aldri lei hamburger. Det er faktisk en av mine absolutte favoritter i matveien.

 

 • Jeg har aldri vært noe glad i matvarer som gir mye tyggemotstand (dvs. seigt å tygge), hvilket stort sett inkluderer det som er av kjøtt fra svin og storfe. Koteletter og ribbe er dermed ikke noe jeg spiser uten at jeg ‘må’ (les: får servert), mens biffen må være av møreste sort. Etter jeg begynte å jobbe i restauranten, er dette blitt synonymt med biffen til ‘Onkel’ (kokken vår). Dette vil også si at jeg heller ikke er spesielt begeistret for vingummi, o.l, mens sukkertøy derimot er toppers.
 • Jeg syntes nærmest å være det eneste voksne mennesket nord for Ekvator som elsker burgerne fra mc Donalds. Spesielt cheeseburgerne går rett hjem hos meg. Dette innebærer at nå som nærmeste mc Donalds restaurant befinner seg en halvtimes kjøretur unna, hamstrer jeg en 10-15 stk. som er fortært i løpet av et par timer, slik at jeg bestandig angrer at jeg ikke kjøpte fler..
 • Jeg må bestandig mose potetene i sausen. I de settinger hvor dette ikke ‘sømmer seg’, er måltidet rett og slett forringet, hvilket vil si at det ikke smaker så godt som det ellers ville ha gjort.
 • Når det kommer til leverpostei, er denne absolutt å foretrekke oppvarmet (til middagstemperatur) med en ‘dæsj’ remulade (ev. majones) på.
 • Jeg elsker mandariner/klementiner, men i form av ‘peelede’ båter på catering-smørbrød o.l, er de derimot ‘anything but’.
 • Bort i mot alt mitt inntak av frukt og bær skjer etter å ha mixet de sammen til en smoothie. Årsaken er at alt av skall, steiner og annet rusk da er eliminert, pluss at det for en del frukter også er relatert til det nevnte issuet med tyggemotstanden.

 

 

 

8 kommentarer
  1. Okeeeei.. enhver kokks mareritt! Syltetøy og brunost er godt, så det kan jeg altså servere deg hvis du kommer på besøk igjen, men du vil altså ikke bli invitert på middag, da tar man liksom heller en tur på mækkern 😜😂😂

   1. Jeg vil nå si jeg er en prima middagsgjest, i det jeg fødtes under mottoet ‘det enkle er som regel det beste’ *haha* Dessuten spiser jeg bestandig det jeg blir servert, da jeg er drillet etter mottoet ‘det er ikke noe som heter vond mat’ hjemmefra 😀 😀 😀

  2. Har en del av disse vanene selv😊Helt enig med deg når det gjelder potene i sausen, konsistensen på frukt og temp på leverpostei. Er også veldig bestemt på hvilken rekkefølge sennep og ketchup skal på pølsa. Sennep først og så ketchup. Samme med hamburger. Salat, dressing, tomat, løk osv må være i riktig (for meg) rekkefølge. Ellers smaker det helt feil og er ikke godt! Og knekkebrød,- må smøres på på riktig side!😅

   1. Ja, jeg må ha smøret på den siden med gropene, da disse må fylles helt før osten legges på *haha*.
    Jeg hadde også en sånn sennep og ketchup-greie i en periode i oppveksten som bare gled over av seg selv, så jeg skjønner så absolutt greia 😀 ;P 😀

  3. Ja…smothien er hverdags kost til meg. Får ising i tennene å tygge fruktene:)
   Brunost og syltetøy er godt:)
   Jeg igjen er ikke hamburger elsken, men sushi isteden:)

  4. Du er litt sær, men ikke SÅ sær. De fleste av oss har jo noen likes og dislikes. Denne lista må være kjekk å lese for dem som skal ha deg på besøk 🤗 Jeg var forresten helt med i forklaringene til du kom til leverpostei! Fysj, kjente mageinnholdet vrengte seg med tanken på leverpostei i det hele tatt… 🤪

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg