Mullah [fucking] Krekar

Reklame | Adviral

Mullah Krekar er sannsynligvis landets mest forhatte innbygger vedsiden av mannen bak 22 juli-massakeren, Anders B. Breivik. En samlet nasjon vil ha ham sendt ut av landet, hvilket jeg ikke kan forstå annet enn skal være fullt mulig juridisk sett. Hva våre folkevalgte angår, later det derimot til å være en tverrpolitisk enighet om å beholde utysket i landet. – Forstå det den som kan..  

 

df-foto

 

Mullah Krekar klarte å sno seg inn i ferdrelandet som kvoteflyktning en gang tidlig på 90 -tallet, for deretter å få karret til seg rettighetene til en norsk statsborger ved at hans kone og barn får innvilget norsk pass. Jeg har faktisk såpass peiling på juss at jeg vet hvilke hindringer statsborgerskapet innebærer i hht å få ham utsendt. Videre har jeg like fullt forståelse for det juridisk umulige i å utlevere ham til nasjoner hvor han risikerer dødsstraff.

Men.. – Og det er faktisk ikke bare et ‘men’ her..

Vel.. La oss begynne med en kjapp gjennomgang av mannens historie her i landet:

For det første, fikk Krekar som nevnt innvilget sitt opphold her på berget som kvoteflyktning, og mens familien bosatte seg permanent, for så å ende opp som norske statsborgre, lever husets herre en ‘long distance’ pendlertilværelse mellom kongeriket og gamlelandet. Her hadde han en sentral rolle i oppbygningen av fundamentalistiske terrorgrupper/celler, som på begynnelsen av 2000 -tallet slår seg sammen til den organisasjonen Krekar så er blitt kjent for å fronte; Ansar al-Islam.  Ansar al-Islam er vel kjent for sine tette bånd til al Qaida, og Krekar har vært oppført på FN’s liste over nevnte organiserte terroristgruppering siden 2006.  Organisasjonens hovedfunksjon var å være bindeledd mellom al Qaida og Saddam Hussein.

I denne perioden, gjør disse organisasjonene, med Krekar i en sentral rolle, seg skyldig i en massakre mot de Kurdiske selvstyremyndighetene i nord-Irak, og det er her vi støter på problemet med å sende ham tilbake ‘dit han kom fra’.  Greia er imidlertid at Krekar fikk sitt opphold innvilget som kvoteflyktning i 1991, og har dermed brutt vilkårene som hefter ved nettopp dette gjennom å returnere til hjemlandet i etterkant!

 

VG

 

Av mullaens ‘merrittliste’ på hjemmefronten, kan nevnes at han i løpet av to(!) skarve marsdager i 2012 rakk å bli dømt til 5 års fengsel for draps- og terrortrusler, før han dagen etter(!) blir huket inn av Politiets sikkerhetstjeneste [PST].  Tre år etter, blir han atter pågrepet og siktet, denne gangen for oppfordring til straffbar handling, hvilke ble fremsatt i selveste Dagsrevyen.  – Og herfra har det bare ballet på seg med en endeløs rekke av brudd på straffe/terrorlover og rettssaker om utkastelse og utleveringer, uten at noe av betydning har skjedd uten at vi står på stedet hvil, for å si det slik..

Selv hadde jeg faktisk et lønnerlig håp om endelig å bli kvitt mannen da den nåværende regjeringen tok over for den rød-grønne 1 2014, men den gang ei..  Nå skal det sies at regjeringen med Sylvi Listhaug i spissen, i mine øyne har gjort mye bra i hht å holde innvandringen nede, men her kommer vi til det punktet hvor det ‘strander’ fullstendig for mitt vedkommende.. – For mens vi fremdeles er belemret med dette utysket av en terrorist som i tillegg til beviselig, og med vitende & vilje å ha brutt med vilkårene for oppholdstilatelsen, ble det ikke nølt et sekund med å regelrett feie det norske statsborgerskapet til Mahad Mahamud, som ikke har vært annet enn en ressurs for landet siden han kom hit som statsløs fra Syria. For denne velintegrerte praktborgeren samt hele hans familie, ble imidlertid alt juridisk knyttet til dette med statsborgerskap feid tilside under påskudd av løgnaktige opplysninger uten noen som helst form for lov, dom eller hva det ellers måtte være. [Her vil jeg benytte anledningen til å gi kred til medblogger Sofie-Elise Isaksen for hennes engasjement for å få saken frem i lyset].

For meg, fremstår det fullstendig ubegripelig at det til dags dato ikke har latt seg gjøre å bli kvitt en verdenskjent terrorist, som ikke er innvilget statsborgerskap, knyttet til organisasjonen som sto bak 11 september -massakren i USA, og derav er en trussel mot rikets sikkerhet, mens  statsborgerskapet til en mønsterborger er blitt fjernet med et pennestrøk! Og på toppen av det hele har terroristen som sagt også systematisk brutt vilkårene for sitt opphold, -med forsett!..

 

 

Og det værste av alt, er jo at galskapen på langt nær stopper her!  For mens jeg forstår den juridiske begrunnelsen for at den norske stat i sin tid ikke kunne utlevere mullaen til USA grunnet landets praktisering av dødsstraff, fremstår det komplett ubegripelig at vi ikke kunne anse oss rause nok til å innfri italienernes ønske om å få faenskapen tilsendt i 2015! Så vidt jeg vet, er risikoen for dødsstraff i Italia nemmelig ikke større enn den er er, hvilket vil si ikke-eksisterende. Hva er da problemet!? Hvorfor i himmelens navn kan vi ikke sende Mullah Krekar til Italia etter brudd på vilkår for opphold, trussel mot rikets sikkerhet, bøttevis av domsavsigelser på at han skal landsforvises, og ingen risiko for dødsstraff eller annen fare for sikkerheten enn den han løper hvor enn han måtte bevege seg!? Det er rett & slett mer enn jeg er i stand til å begripe..

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg