Når mennesker får leke gud..

I går kom nyheten om at britiske forskere har lykkes i å fremstille en ny livsform, hvis DNA er 100% menneskeskapt presentert som en verdenssensasjon. Rent faglig er det selvsagt et gigantisk gjennombrudd, hvorav en milepæl er passert..
– Jeg er imidlertid stygt redd for at de som står bak dette prosjektet ikke har ofret konsekvensene av at mennesker kan stå bak en arts opprinnelse en tanke.. 

 

df-foto

 

Den overstrømmende entusiastiske vinklingen denne nyheten var gitt føltes regelrett absurd når det første som slo meg i det jeg ble klar over hva dette gjennombruddet dreide seg om, var at disse forskerne nå sitter på et masseødeleggelsesvåpen som går atombomben en høy gang..

Om så de som står bak dette prosjektet som nå har resultert i en sprell levende menneskeskapt organisme har hatt de beste intensjoner, er jeg ikke et øyeblikk i tvil om at det kun dreier seg om et tidsspørsmål når dette vil misbrukes til å konstruere ett eller annet skikkelig faenskap for bruk i kjemisk krigføring. Det kan dreie seg om å forgifte vann en befolkning gjennom slikt som drikkevannet, eller de kan snekre sammen en pestsykdom.. Med et for befolkningen forøvrig vil dreie seg om en mikrobe som ikke har noen familiære trekk med noe en har sett tidligere, vil jo følgen naturlig bli at en står fullstendig på bar bakke i hht å komme opp med en kur/motgift. En trenger iallefall ikke være et geni innen kjemi for å skjønne hvor dette bærer, for å si det slik!..

Dersom mulige konsekvenser av en slik oppdagelse i det hele tatt er blitt ofret en tanke, tør jeg vedde på at de på det mest tenkelige naive vis anser faren for eliminert ved å sikre ‘formelen’ slik at den liksom ikke skal falle i uvedkommenes hender. -Ja, jøss.. Dette var jo virkelig en brak-success da de i sin tid skulle sikre Oppenheimers oppdagelse innen spalting av atomer for å forhindre at denne ble brukt på værst tenkelig vis.. Jeg mener.. Mannen blir jo ikke kaldt ‘atombombens far’ for ingenting!

 

– FOTO: NRK –  DNA’et fra e-koli bakterien ble brukt som mal de britiske forskernes arbeidet ut i fra under konstruksjonen/kreasjonen av sitt eget.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg