NEI til LATTER!!

I motsetning til toppidrettsutøvere generelt, og langrennsløpere spesielt, har faktisk en av våre aller største stjerner paradoksalt nok vist seg å inneha den samme menneskelige feilbarlighet som ‘yours truly’. Liksom meg, tilhører nemlig også Petter Nordthug den mennesketypen som fra tid til annen ‘tryner’ skikkelig på veien gjennom livet. Kjendisstatusen tatt i betraktning, vil jeg vel også bli særs overrasket dersom ikke også Northug har hatt sine stunder i beundringsverdig undring over de tilhørende vår motpol; Nemlig de som på mirakuløst vis evner å seile igjennom livet uten noensinne å bli overmannet av den idiotiske impulsiviteten som praktisk talt er synonym med å ‘gå på snørra’ så det suser. – Og jeg må ærlig innrømme at dette er en erkjennelse som gjør min egen snublende beinføring der jeg sjangler av gårde på min vei igjennom livet merkbart mindre skambefengt å leve med..

 

[foto: df-foto]

 

Forstå det den som kan, men tross min beundring for det motsatte, er det de mennesker tilhørende vår mangelfulle mennesketype jeg finner mest interessante og hvis selskap jeg foretrekker. – Og hva nevnte skistjerne angår, er jeg rett og slett proppet av beundring hva angår mannens selvironi, så vel som hans forbløffende evne til å ‘bounce back’. – En beundring som overhodet ikke deles av de ufeilbarlige..

For hvor misunnelsesverdig jeg kan syntes denne for meg regelrette overmenneskelige evnen til aldri å gi seg hen til det hasardiøst ufornuftige hvis tilnærmet obligatoriske utfall er at en går på trynet på legendarisk vis, så er det dog ikke til å benekte at de innehavende den respektive ‘super-power’ faller inn under min definisjon av dørgende kjedelige.. Dessuten, har evnen til å unngå hasardiøse krumspring med tidvis fatale følger en lei tendens til å avstedkomme med en, i mine øyne, usjarmerende ‘besser-wisser’het med en dertil nedlatende, dømmende attitude overfor disse feilvarer av noen artsfeller som bla.a rommer ‘yours truly’. En betydelig andel av disse perfektene syntes faktisk å være negativt innstilt til det særmenneskelige fenomenet som går under betegnelsen ‘humor’ og ‘latter’.

 

Petter Northug jr. og Peggy Brønn [foto: tv2]

 

Om dette ikke har fremkommet tydelig nok tidligere, har den nevnte langrennsstjernens selvironiske julelåt trigget de iboende ‘piss-mægger’ i kongerikets prefekter til nye høyder! I bresjen for nevnte menneskeart, har vi omdømmeekspert Peggy Brønn, som seg hør og bør er forferdet over at Nordthug ikke bare kan ha selvironi på, men attpåtil harselere offentlig med den allment kjente master-fadesen han gikk på i begynnelsen av året. Lattermotstanderen går faktisk så langt som å kalle julelåtutgivelsen ‘Trump-aktig’ adferd, hvilket hun grunner i nevnte presidents hang til å anse seg selv for å være hevet over de rådende krav til- og reguleringer av adferd. Hvordan omdømmeprofessor Peggy opplever det faktum at låta bikket en million visninger på Facebook i løpet av 12 skarve timer, sier seg vel derav i grunnen selv..

Like fullt vil jeg vel også gå ut i fra at jeg aldri har heiet så til de grader på superstjernen tilhørende min feilbarlige menneskeart, Petter Northug jr. som jeg gjør i denne høyst metaforiske duellen mot ‘de ufeilbarlige’, og deres særdeles surmagede representant, humormotstander og omdømmeprofessor på BI, Peggy Brønn..

Avslutningsvis, vil jeg bare få anbefalt Petter Northugs musikalske makkverk av ei julelåt til alle de som finner glede i dette med å le, da den rett og slett er hysterisk!

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg