*ny spalte* BOK-TIPSET! *ny spalte*

Reklame | Adviral

I anledningen årsdagen for bloggen, slo det meg at kun et av de aller første innleggene jeg la ut på denne siden er viet til bokomtale, da dette er noe jeg i utgangspunktet så for meg som en vesentlig del av min bloggvirksomhet! Men nå er det heldigvis fremdeles så at det tross alt er bedre sent enn aldri, så da kunne jeg jo liksågodt trå til og opprette en spalte for det! 

 

df-foto

 

Er det premiære, så er det premiære, så også for bloggspalter. Derfor starter vi opp med brask & bram med ei bok som ikke bare er blandt de mest facinerende jeg har lest, men hvor det har seg slik at forfatteren også er en god & kjærkommen venn her i denne bloggverdnen;  – Nei, jeg snakker hverken om frk. Raad’s triste barndomshistorie eller Sofie-Elises uttrykte desperasjon i ‘Elsk meg’, men en som er forfatter ‘på ordentlig; Nemmelig Lene B. Kamden, og boken Farlig enke.

 

 

I mine øyne, er verden full av gode bøker, mens det er forholdsvis langt mellom de som kan karakteriseres for en leseopplevelse. Det som skiller disse såkaldte leseopplevelser fra ei ‘normalt’ god bok, er helt enkelt at den gode boken er flott underholdning. Den er spennende, det er driv i handlingen ved at det aldri går langt mellom hendelsene, og den har gjerne en kul twist i sluttpartiet. En leseropplevelse derimot, er de bøkene som setter seg; Ikke bare fordi handlingen har tattovert seg inn i hukommelsen for evig og alltid, men fordi årsaken til at den fester seg på dette viset, er fordi den har gitt deg et ekstra perspektiv, hvorav du har endret deg i form av en dypere innsikt du ikke hadde i forkant.

For å oppnå dette, kreves det en forfatter med en innsikt langt over normen på det/de gitte områder. -En innsikt de på toppen av alt må kunne få lagt til karakteren(e) og/eller i handlingen på et eller annet vis, noe som iallefall for mitt vedkommende krever kompliserte karakterer såvel som et rimelig spekulativt plott. – Og disse kravene har Lene faktisk klart å oppfylle mellom disse permene her.

 

 

Farlig enke er historien om den kvinnelige flyktningen Maryam, som ankommer Norge i følge med sine to barn, for så å få avslått sin søknad om asyl, -hvilket innebærer den gjemsendelsen hun har fryktet siden ankomsten. For Mayam sin del, innebærer denne returen en umenneskelig tilværelse i et land som styres av særs kvinnefientlig religiøst lederskap. Selv her i Norge, kommer denne ukulturen til syne gjennom Maryam sine opplevelser, med den følge at gudstroen er en saga blått, hvorav hun kun bærer den religiøse bekledningen av frykt.

Men det viser seg imidlertid at skjebnen har mer på lur for denne kvinnen, da den på spekulativt vis fører henne sammen med den mildt sagt kompliserte Jeanette Astrup etter at hun blir kidnappet på asylmotaket!  Og det er her det virkelig tare av, for nå avdekkes ikke bare lysskye hemmeligheter; Maryam blir seg også bevisst på sin seksuelle legning, -hvilken overhodet ikke er i tråd med nevnte religiøse utyske, og på toppen av det hele, finner også en journalist på jakt etter en forsvunnet herremann på vestlandet veien inn i denne mixen..

 

 

Historien er visstnok fiktiv, men like fullt demonstrerer den til fulle hvordan ting så alt for ofte ikke er slik de later til å være, i tillegg til hvordan et menneske gjerne er langt mer komplisert enn hva omverdnen gir de kredit for. Dette er historien som belyser at ingenting i denne verden er sort hvitt; At alt som er i realiteten består av ulike nyanser av grått, og gjennom Jeanette Astrup får vi en oppvisning i at dette i aller høyeste grad også gjelder for oss mennesker..

Avslutningsvis kan jeg opplyse at boken gis ut på Lene B. Kandens eget forlag, Deveny, og linker til hvor de ulike format av boken er å få kjøpt finnes på bloggen hennes her ->> http://www.deveny.no  <<-

______________________________________________________________________________________________________

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg