Slik gir du et godt førsteintrykk!

Reklame | Adviral

I møtet med nye mennesker, tar det ikke mer enn noen sekunder før førsteinntrykket er dannet. Derimot vil du måtte legge ned rikelig med både tid og energi for å få den respektive personen til å endre oppfatning av deg dersom du skulle falle litt uheldig ut. Du har med andre ord dårlig tid! Men følger du de følgende punktene, skal det viktige førsteinntrykket derimot være sikret.. 

 

df-foto

 

♠ God holdning: Alt for mange har en slapp holdning, mens de færreste er klar over at dette spiller en betydelig rolle for hvordan en oppfattes. Men en trenger bare å gå i en selv, og se for seg hvordan en umiddelbart oppfatter de som møter oss rakrygget og et sikkert blikk rett frem for seg, kontra de lutryggede med blikket senket senket ned i gulvet/på bakken for å se betydningen.

♠ Hold øyekontakt: Hold blikket til den du møter gjennom store deler av presentasjonen/samtalen, men sørg samtidig for ikke å stirre. Dette er en bekrefteelse på at en ønsker kontakt med vedkommende, samt en smøring av den delen av oss som liker å bli lagt merke til.

♠ Ikke lag ‘barriære’ med kryssede armer: Dette er en gest underbevisstheten vår oppfatter som at vedkommende ‘stenger oss ute’, og ikke ønsker kontakt.

Smil: Dette uttrykker vennlighet såvel som imøtekommenhet. Det ligger i den menneskelige biologien å like de som gir uttrykk for å sette pris på å møte oss og/eller liker oss.

♠ Gestikuler med hendene: Da signaliserer en at den/de en står ovenfor er interessant(e) og inspirerende å snakke med.

♠ Speil kroppsspråk: Ved å kopiere bevegelser hos den andre, signaliserer en at en liker vedkommende, og det vedkommende har å si/står for.

Still spørsmål: Vis interesse for det den andre sier ved å stille spørsmål rundt det som blir sagt. Dette viser oppriktig interesse, og at en ikke bare venter på at vedkommende skal bli ferdig så en selv får overtatt ordet.

 

 

 

 

4 kommentarer
  1. Jeg leste innlegget ditt og det var bra skrevet. Førsteinntrykket er utrolig interessant, og jeg er stort sett enig med alle punktene. Men ikke for mye gestikulering med armene da, hehe! Førsteinntrukk har mye å si, spesielt i for eksempel jobbintervju. Ellers så kan jo heldigvis inntrykk endres også til det bedre eller verre 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg