Størst av alt er maktesløsheten..

I det fremkommer at regjeringen har avstått fra å ta i mot svimlende 700 000  av de vaksinedoser som er kjøpt og betalt av det norske folk, med den åpenbare følge at vi fremdeles befinner oss i torturens grep når det hele kunne vært over, blir det også klart hva som vil bli det neste som legges til grunn for at en tilstrekkelig andel av den metaforiske flokken eller ‘bermen’ som det heter seg på fagspråket) holder frem sin ørkesløse dilting etter den likeså metaforiske bjellekua for at torturtiltakene skal kunne holdes i hevd enda noen måneder.. 

 

 

Først skulle smittevernstiltakene vare til det ble fremskaffet nok pustemaskineri til sykehusene for å dekke det eksploderende behovet. Straks etter, ble det istedet til ‘man fikk kontroll over smitten. Da dette viste seg ikke å ta lengre tid enn noen måneder, fikk det på vei til eliminerte viruset plutselig bein å gå på ca halvannen måned senere, hvorpå de gjeninnførte tiltakene ble gitt å skulle vedvare til en vaksine ble stablet på beina. Nyheten om denne, kom som bestilt i hht at årsskiftet skulle innebære en slags eliminering av hele elendigheten som om selveste Harry Potter skulle vært ute med tryllestaven sin, for så at Lord Voldemort ubiddelbart gjeninnfører ondskapen ved på like magisk vis å sørge for at viruset plutselig gis en sprettenhet tilsvarende ei loppe på steroider.. Dette førte til en utsettelse av torturtiltakene pålydende ‘et par måneders tid’, da så og så mange av de risikoutsatte skulle være vaksinert. -Så til enda fler var vaksinert, og deretter til samme antall var vaksinert to ganger. – Og nå har altså det som antas å bli utsettelsesgrunnen lekket ut i forbindelse med at det begynte å lyde en anelse murring i flokken grunnet den logiske bristen som ligger i at det like fullt påbys avstandsholdende mellom de som har mottatt full vaksine; Viruset har mutert på seg en spenst som strekker seg så til de grader at det nå kan mellomlande på en vaksinert, for så å sprette videre derifra til det tilslutt finner et mottagelig offer!.. Jeg mener.. Give me a break!!

For noen dager siden, kom jeg over den dokumentaren som for alvor fikk frem den skepsis (som etterhvert har utviklet seg til å bli så mye mer enn en ‘skepsis) jeg hele veien har frontet i forhold til se norske smittevernstiltakene, og fikk med det også et gjenhør med de formaninger som ble gitt den første tiden. Å få den kontrasten som foreligger mellom disse og hvordan parolen lyder i dag, gjorde ikke akkurat saken bedre, for å si det sånn.. Dette gjorde nemlig den manipulasjonen som har foregått gjennom gradvis å få folk til å ‘kjøpe’ et stadig dødligere virus, og derav være med på stadig mer omfattende tiltak av stadig lenger varighet. I begynnelsen, vedgikk de til og med at viruset faktisk er ufarlig for folk flest, da det jo den gang, som i dag, kun har en dødlighet på under 3% av de registrerte tilfeller, hvilken andel derav blir betydelig mindre enn det igjen om vi også tar de mange uregistrerte tilfellene med i betraktningen. Folk ville aldri ha gått med på dagens dommedagstrusler uten at dette skjedde gjennom en gradvis tilnærming. I utgangspunktet, gikk man med på tiltakene av hensynet til de gamle og syke risikogruppetilhørende..

 

 

Videre, omfatter den maktesløsheten jsom følger livet utenfor flokken en stadig økende grad av frustrasjon over at heller ikke det faktum at vi vitterlig står på stedet hvil etter å ha levd under denne smittevernstorturen nær sagt et år til ende. Selv om en ikke ser de brister, selvmotsigelser og absurde ’tilfeldigheter i begrunnelser og forklaringer som har blitt min nemisis oppe i dette her, og dermed lever ut i fra at vi gis det sannferdige bildet avsituasjonen, burde jo all den tid som nå har gått uten at situasjonen er nevneverdig forskjellig fra situasjonen for ett år tilbake i det minste få folk til å innse at tiltakene ikke fungerer! Et eksperiment med varighet tilsvarende den tid det tar å foreta en hel runde rundt solen uten at det har avstedkommet med noe som helst, beviser jo med 100% sikkerhet at det har feilet!

Erkjennelsen av hvor maktesløs en er som enkeltmenneske, kunne jeg virkelig vært foruten. Jeg tar meg hele tiden i å ønske at min uro også var sentrert rundt COVID 19 slik som ‘alle andre’ i stedet for den som følger opppdagelsen av logiske brister i informasjonen rundt virusutbruddet sammen med den følelsen av maktesløshet som følger at ens uro er sentrert et annet sted enn den som råder hos allmennheten. I skrivende stund, føles det nå som om alt står og faller på hvorvidt folk begynner å innse det faktum at den prisen vi betaler ved å holde dette gående etter så lang tid blir for høy i forhold til den gevinsten som i beste fall kan tenkes å komme ut av det.. Forhåpentligvis, vil ikke så alt for mange måtte bukke under som følge av den rovdriften vi blir utsatt for før så (eventuelt) skjer..

 

 

11 kommentarer
  1. Hvilken dokumentar sikter du til?

   Det har ikke blitt opprustet med én eneste ny intensivplass siden pandemien startet. Det er sjokkerende nok kun 11 plasser på ett av oslos største sykehus, ahus leste jeg. Så veldig bekymret er de ikke..

   Jeg ble litt forvirret når jeg leste det.

   Er den vaksineplanen nå at “unge og friske” (det kan jo tolkes som under 65 eller som under 40) skal ta en vaksine som kan gi “ukjente” bivirkninger, og som ikke gjør de hverken immune eller stopper smittespredning. Vaksinen skal da gi ett mildere forløp (på den gruppen som allerede har ett mildt forløp?) Ja, sett bort fra en mutasjon som de mener er farligere. Men så leses det også nå om en mutasjon som ikke vaksinen fungerer på i det hele. ?

   Og hele rna vaksinegreiene.. Det er ikke mitt fagfelt. Men jeg har prøvd å forstå litt, og tenke litt fremover.

   Jeg synest ellers at det er litt rart at verden setter alt på spill av korona når de har brydd seg så lite om antibiotikaresistens i åresvis. For det er en virkelig stor krise jeg er bekymret for. Men forsatt brukes mye antiotika i matproduksjon i verden og.. ja, skal ikke slenge ut skremselspropaganda. (Og som om vi ikke har nok med korona nå) Jeg bare synest mye er vanskelig å forstå alt som skjer nå. Og argumenter og forskning endres hele tiden, og spriker.

   Maktesløshet, ja.

  2. Er jo classic Norge. We ska alltid finne opp alt på nytt. Ironien var jo når folk begynte å selge munnbind, til sky høye priser. Så kunne regjeringen plutselig gripe inn. Men de kunne ikke stoppe Italienske turister fra og komme hit,fra Cornoa infiserte steder

   1. Ja, der er det jo åpenbart ett eller annet som skurrer! Jeg mener.. Når de har klart å detaljstyre absolutt alt annet, ned til å komme med anbefalinger for å passere hverandre på gaten, så skal det liksom glippe i forbindelse med at det spyr inn folk fra de mest utsatte land på planeten!? Det er nettopp slike ‘hull’ som det der som får meg til å lure på om de gjør det med vitende og vilje fordi de av en eller annen shady grunn sørger for at viruset består, samtidig som at flertallet selvsagt må leve i troen på det bildet de serverer publikum.. – For de kan jo bare ikke ha klart å overse noe sånt! – Det kan da ikke engang være menneskelig mulig, mener jeg..(?)

    1. JA nu skal de utsette Erna gransking til etter påske….De trenger mer tid. = Håper det ska gå i glemme boken.
     Nordmenn er for passiv.

     1. Erna fester, , mens Bent drar på hytta med god samvittighet..
      Jeg syntes faktisk det at helseministeren drar på hytta er aller mest dobbelmoralsk, selv om dette kun innebærer å bryte med en anbefaling, og ikke et lovpålegg. Det er tross alt HAN som i realiteten har styringen i koronarelaterte saker, hvilket vil si det er i hans departement de utarbeider de vedtektene som ligger til grunn for at vi på østlandet har måttet leve under umenneskelige forhold som for mange vil koste både liv og helse i et helt år. Da mener jeg det minste en må kunne forlange er at han selv går forran som et plettfritt eksempel

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg