TRENING-HACKS!

Jeg mener å ha delt disse tidligere, men føler de har en ekstra relevans i disse koronatider, så jeg smeller de like greit opp en gang til..

Det påstås jo fra alle hold at det ikke finnes noen snarveier til god fysisk form og en veltrent kropp, men tro meg.. Det gjør faktisk det!! – Noe jeg personlig kan garantere gjennom det paradoksale i å ha en veltrent kropp uten å trene. – Og her får du vite hvordan det kan gjøres!.. 

 

 

En fortid som eliteutøver i tenårene, medfølgende et variabel av kursing innen treningledelse, idrettsskader, og den slags, har unektelig etterlatt seg en slags grunnleggende innsikt når det kommer til hvordan kropp og muskulatur fungerer. Videre har TV-Shop presentasjoner o.l av diverse treningapparatur, har deg dermed kunnet separere selve produktet hva som faktisk gjøres rent muskelært, og ikke minst hvordan (kred. til TV-Shop for uvurdelig bistand her, altså). Utkommet er at jeg har kommet opp med diverse metoder for å lirke trening mer eller mindre ubemerket inn i hverdagslivet, og her følger de grunnleggende metodene:

 Mage (inkl. nedre del) :  Det var her det hele startet; Da jeg ble sittende å se demonstrasjonen av apparatet ‘Abflex’ i forkant av et program, og det gikk opp for meg hva som fikk denne innretningen til å virke slik den gjorde, og at dette kunne oppnås ved langt mindre spektakulære hjelpemidler.. Du gjør følgende: 

Når du f.eks sitter foran TV-skjermen, så tar du noe sånt som en tom halvannenliterflaske, hvorpå du presser bunnen (hardt) inn mot den delen av magen som skal trenes i x-antall sekunder (hva som passer deg), for så å ta pause i x-antall sek. Gjenta det hele etter eget forgodtbefinnende. Når noe blir ‘skviset’ inn i mageregionen på denne måten, gjør musklaturen nemlig automatisk motstand. Derfor funker dette også på den nedre delen av mageregionen, hvis musklatur ellers er ‘umulig’  å få ordentlig ‘tak på’.

 

  Lår (innside & utside) + armer:  Også typisk ‘TV-trening’, da det gjøres ved å sitte med bøyde knær, hvorpå du bruker armene som motstand i det du presser beina fra hverandre (utsiden) og mot hverandre (innsiden) i intervaller som forklart over (magen).  Dette gir også god trening for armene i samme slengen.

 

  Rumpe:  Her har du noe så enkelt som å stramme/slippe i intervaller uansett hvor du måtte sitte. Dessuten strammes (og derav trenes) også rumpemusklaturen ved at du ‘bumper’ opp og ned på et sitteunderlag som ikke er så veldig mykt (f.eks en kjøkkenstol med ditto pute).

 

 

 Armer:  Bruk slikt som handleposene etter å ha vært i butikken, og foreta det ønskede antall repetisjoner og armøvelser med disse som vekt før ev. matvarene ryddes på plass.

 

  Legger:  Her er det rett og slett kun snakk om å sørge for å få stått eller gått på tærne i løpet av hverdagen. Eksempelvis, kan du gå på tærne når du sysler med ting rundt om i huset..

 

  Kondisjon/utholdenhet:  Denne ‘åpenbaringen’ fant sted da jeg for noen år tilbake på sedvanlig vis så meg nødt til å løpe hele- eller store deler av veien til jobben grunnet min uhelbredelige ‘greie’ med alltid å være ute i siste liten. I det jeg, som seg hør og bør, raste nedover gangveien langs E18, ble jeg plutselig slått av spørsmålet om hvordan i himmelens navn jeg, som tross alt ikke hadde trent løping på en ‘mannsalder’, kunne inneha den nødvendige styrke & kondisjon til å løpe den gitte distansen bærende på ei håndveske fylt med ei dames sedvanlige ‘crap’ iført sko/støvletter med hæl + yttertøy forøvrig!?.. Svaret gav seg overraskende fort; O2 -opptaket ditt, liksom musklaturen, driter faktisk langflatt i hvorvidt den løping (osv) som utføres gjøres i planlagt treningøyemed med ditto utstyr og påkledning, eller skjer som en naturlig konsekvens av en konstant tidsnød.. 

Ergo: Du får kondis av å gå/sykle hele- eller deler av veien til jobb, etc, ved å ta trappene istedet for å vente på heisen, osv, osv. Men først og fremst (mener jeg) får du like mye trening ut av lystbetont bevegelse: Sett f.eks musikken på full guffe og ‘dance your ass off’. – Om dette i tillegg kombineres med husarbeid (f.eks ved å ‘rocke’ med støvsugeren, ballett med moppen, osv, osv), får du samtidig trent flere muskler enn du aner!

 

Håper dette er tips du vil kunne dra nytte av i hverdagen, og dermed få dette orket som følger det å ‘komme i bedre form’ gjennomførbart. – LYKKE TIL!   

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg