Ulyden av Gry..

Aldri vil jeg kunne bli YouTuber eller bloggeren i Bloggerne.. Ikke fordi det ikke kunne vært gøy, men fordi hensynet til mine medmennesker umuliggjør sysler som innebærer å kringkaste ulyden av Gry.. Nå lurer vel de fleste på hva i himmelens navn jeg driver og fabler om nå; Vel.. Det har seg rett og slett sånn at jeg ikke er velsignet med noen lys, soft og feminin  jentestemme. Sannheten er nemlig den at jeg ikke bare er høylytt som en britisk hooligan, da jeg tar dette til et helt nytt nivå ved at røsten i seg selv, -eller klangen om du vil, rett og slett låter helt+ for jævlig.. 

 

 

Nå har jeg liksom bestandig hatt det med å omgås hyggelige, høflige og veloppdratte mennesker, og som dermed er alt for sivilisert til å påpeke ens mindre flatterende sider. Innad i familien, råder det imidlertid en mindre varsomhet i hht hva en sier og tidvis også klager på ved andre, slik at jeg slett ikke er fremmed for hentydninger om å senke volumet i selskap med mine nærmeste. Hadde det imidlertid vært en lydhør stemme av denne smått hese/raspete som ikke bare er behagelig å lytte til, men etter sigende også sexy, er jeg ikke et øyeblikk i tvil om at lydtoleransen ville økt deretter. Men da den lyden som blaster ut av dette ‘nebbet’ er best beskrevet som den som kunne forventes av avkommet dersom en mikset ei kråke med ei skjære, for så å legge volumet til det hos ei måke, sitter man unektelig igjen med en røst ikke en gang moder’n kan elske i ubegrenset monn..

Når dette er sagt, så har jeg dog blitt tvunget til å ta inn over meg hvor jævlig sounden min er ved egen ‘hjelp’.. I all hovedsak ble jeg meg bevisst på de ulydene jeg representerer da jeg var ung og lovende i betydningen av å kunne løpe styggfort i forhold til mine jevnaldrende av samme kjønn, og tok en medalje i større stevnene, ble man gjerne hentet inn til intervjuer med lokale radio- og TV-kanaler. For mitt vedkommende, ble det å gi seiersintervju bare kult en eneste gang; Den første. -Og da kun frem til jeg spent slo på hva jeg mener å huske var Radio Fredrikstad, og jeg ble rammet av mitt livs sjokk. – Jeg låt altså så hinsides skrekkelig at jeg ikke visste min arme råd.. Tusen tanker raste igjennom hodet, slik som ‘Hvordan i helvete er det mulig for folk å omgås dette her!?

Ja, jeg er klar over at ingen liker å høre sin egen stemme på opptak. Men for normalt-lydende, er jo dette åpenbart noe en venner seg til, da det ellers ikke ville vært hverken TV-personligjheter eller YouTubere, for å si det sånn! For meg, derimot, lot dette seg aldri gjøre, for da ville dette ha skjedd i løpet av den nevnte perioden.. Sannheten er og blir at jeg har en skjærende sound, og det er ikke ‘meg’ men en velfungerende selvinnsikt.

 

 

Men selv for kråke-måka, finnes det faktisk en frelse.. Det har seg merksnodig nok slik at jeg lyder uten sammenligning mye bedre på engelsk, og i aller høyeste grad også på svensk enn hva jeg gjør på norsk! Nå er vel dette de tre språkene jeg kan flytende, hvilket selvsagt begrenser et potensielt studie av lyd vs. språk.. Men da dansk og norsk er like idiotisk å definere som to språk som det ville vært om det samme gjaldt britisk engelsk og amerikansk, har det jo fra tid til annen sluppet noen ord i den danske språkdrakten, har jeg umiddelbart blitt helt på det rene med at det danske tonefallet og ordutforminger gjør seg enda dårligere til min røst enn den jeg er belemret med her på det norske østland.

Ja, alle skal vi ha vårt, det er helt sikkert! Men det er i det minste en ting jeg kan skryte av i stemmeøyemed, og det er at det faktisk er blitt oppdaget at jeg kan synge bursdagssangen (og andre sanger for den saks skyld) sammen med den lyriske alt, Olga Marie Mikalsen i den legendariske Soloreklamen, og stemmelikheten er så til de grader at i det det høye volumet på spilleren brått ble skrudd ned, for med det at både jeg selv og den respektive gjengen jeg var med fikk seg tidenes overraskelse i det Olgas stemme fortsatte ufortrødent, -gjennom meg! Dermed kan jeg med hånden på hjertet slå om meg med å kunne synge som en kjent sangerinne, så det!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg