Verdens beste mamma!

Til tross for at disse ‘foreldre-dagene’ ble definert som ‘høytider/merkedager konstruert av og for handelsstanden’ hjemme hos oss, syntes det alikevel på sin plass med en aldri så liten blogg-markering i anledning morsdagen. Vi har nå engang å gjøre med verdens beste mamma her..  

 

 

Ja, de fleste som er vokst opp i ‘møblerte hjem’ vil hevde det samme; At det er nettopp deres mamma som troner på toppen av denne metaforiske mamma-statistikken. – Og i all rettferdighet, er det nok ganske så vanlig med en mor hvis morskjærlighet er utømmelig ovenfor de avkom som i hennes øyne vil forbli barna deres livet ut. -Om så dette skulle vare til godt over hundre somre, hvorpå de ‘søte små’ vil være langt over 80…

 

 

For i tillegg til alt det som kjennetegner de uttallige påstått ‘verdens beste mødre’, har nemmelig min noe de fleste mangler: Min mor har nemmelig ikke kommet med selv det minste uttrykk for skuffelse e.l over at ikke bare det ene (altså meg), men også det andre av hennes to arvinger har valgt bort det og selv få barn, og derav hennes mulighet for barnebarn. – Og den er det ikke mange som slår!

 

Et noe uklart og i overkant falmet bilde av et bilde fra en serie søskenbilder som ble tatt i anledning min brors 4 årsdag.

 

Jeg er faktisk ytterst takknemmelig for aldri å ha blitt belemret med det minste lille samvittighetsnag i anledning dette, såvel som de øvrige (i det store flertallets øyne) relativt kontroversielle livsvalgene jeg (og broder’n) har tatt. Måten vi er blitt forskånet fra mas og ‘guilt-tripper’ i anledning hva som må sies å være en annerledeshet av vårt i utgangspunktet fullblods A4 foreldrepar, er helt unikt og enda mer fantastisk. På bakgrunn av dette (i tillegg til alt det andre), mener jeg det bare er rett og rimelig at tittelen ‘verdens beste mamma går til Karin M. Henriksen.

 

utkast: heimekoslig.no

 

Gratulerer så mye med morsdagen, Mamma! <3

4 kommentarer

Siste innlegg