Gryende Trender Tester NOSE-ART

Ifølge artikkelen som ble lagt ut på Side2.no for et par dager siden, er nesemake-up, eller nose-art den up & coming trenden på skjønnhetsfronten.

Dette har jeg nå testet ut, for så å vente i spenning på hvordan den nye looken blir mottatt… 

Syntes dere jeg ble pen?.. 

 

Foto:  Heggen. 

 

Jaaa-daaah.. Så gjorde jeg dette i Photoshop, da (he he).. -Men som du kan se i artikkelen, eller om du velger å Google eller å klikke hashtaggen, for den saks skyld, er resultatet nøyaktig det samme som om det var ‘the real thing’..  

Denne trenden er såvisst ikke alene i sitt slag heller! Noen vil kanskje huske at det begynte å komme i form av noe glitter-greier i forbindelse med julen?.. Ikke lenge etterpå kunne bla.a Side2 slippe nyheten om den nye øyenbrynstrenden, hvis nyhet provoserte, og ikke minst førte til fortvilelse blandt mote-slavene over looken de med stor sannsynlighet ville måtte ikle seg innen overskuelig fremtid. 

Og her er jeg & ‘fashionistaene’ fullstendig på bølgelengde. -For til tross for at looken blir presentert i sin mest ekstreme form; Dette var bare grusomt. -Og det var grusomt på en slik måte at det selv ikke i sin mest moderate form kunne fri seg fra denne betegnelsen. Ei heller var det av den typen som faktisk blir kult etter å ha kunnet venne seg til det. 

Ja, det var faktisk så jævlig, og ikke minst så latterlig at jeg slo fra meg tanken på å teste den ut, -det være seg i Photoshop eller ved faktisk å ta øyenbrynsmake-up’en til hjelp.  Der merket jeg klart at grensen var nådd for hvordan jeg kan la meg avbilde i det offentlige rom.. 

Denne samstemtheten mellom de svorne ‘fashionistas’ og meg, stanser imidlertid her. For mens de har så til de grader har undertrykket alt av egen smak ved å la tidenes trender komme på bekostning av denne over så lang tid at de ikke lenger evner å frembringe noen individuell formening om hva de liker, er jeg en svoren forkjemper for individuell tenkning.  

Nå skal ikke jeg sitte her å påstå at jeg ikke påvirkes av trender! Det gjør vi til en viss grad alle som en. -Og med tanke på min yrkesbakgrunn m.m, må en vel også kunne si at det faktisk er en nødvendighet å holde seg noenlunde ‘up to speed’ stilmessig. 

Det er heller ikke det å ha interesse for moter & trender, det å trives i moteriktige klær, og i det hele tatt et generelt ønske om å kjøre en tidsriktig stil jeg stiller meg kritisk til. Det er noe helt annet å velge seg en stil innenfor hva som er in, og det å iføre seg/følge alt av trender kun fordi det er trenden!  Om en bruker den gjeldende galskap som eksempel her, er det ensidig positivt om en gjennom dagens trend har fått øynene opp for at det kunne gjort seg med litt mer muskelmasse i bakenden, armer, mage & bryst, for derav å tegne medlemskap på nærmeste treningssenter, og skride til verket. Føler en seg derimot nødt til å ta leppefilling og ‘fixe’ puppene i tillegg, da dette også er trender i tiden, blir det brått noe helt annet. 

Poenget er nemmelig at en person med egenarten inntakt har en klar formening om hva vedkommende liker og derav hva denne velger å iføre seg/følge innenfor det tidsriktige. Ditto er de fullstendig på det rene med hva de ikke liker, og derav heller ikke akter å gå til anskaffelse av. Selv hadde jeg eksempelvis for tykke øyenbryn gjennm perioden hvor de ifølge trenden kun skulle være to buede streker i pannen, mens de i følge dagens trend er for smale/tynne, da jeg heller ikke syntes det er flatterende med to ‘trønderbarter’ over øynene. Mine bryn har imidlertid også blitt ilagt litt mer ‘pondus’, men forskjellen på ‘da & nå’ er alikevel ekstremt mye mindre for mitt vedkommende enn for de som slavisk følger moten, da jeg har vært tro mot  individuell smak, og derav holdt stylingen innenfor hva jeg liker best. 

[For ordens skyld bør det nevnes at jeg i forbindelse med denne og lignende saker uttaler meg kun som privatperson. I forbindelse med modelloppdrag, lar jeg imidlertid aldri min personlige smak komme til uttrykk i hht stylingen, da jeg tilhører den ‘gamle’ generasjonen modeller hvor det å blande seg inn i stylingen er ansett for å være særdeles uprofesjonelt].  

For å vende tilbake til den kommende nesekunst-trenden og de beslektede varianter av ansiktspåtegninger, må det først være sagt at det faktisk er noe litt søtt over disse små & fargerike ‘drotlingene’ over nesepartiet som gjør at gir det en viss apell i fotoøyemed, mens det andre jeg har sett som nevnt er fullstendig ubrukelig i enhver sammenheng. Når det er sagt, er det en vesensforskjell på hva som kan ta seg ut i en fotosammenheng ute i virkelighetens verden.. Jeg kan strekke meg dithen at det faktisk finnes et ørlite mindretall blandt oss som muligens vil kunne iføre seg denne looken i sin aller mildeste form på kveldstid, -men selv disse menneskene vil slite med å ‘lande’ denne looken på dagtid. 

Hva oss vanlig dødelige angår, trenger en vel bare se for seg et møte med ansiktet på bildet over ute på gaten, så går jeg ut fra at svaret vil være ganhske så innlysende..  

Avslutningsvis, legger jeg ved et bilde jeg bidro, og oppnådde premieplass i en fotomotasje/photoshop -konkurranse for noen år tilbake, og som under arbeidet med dette innlegget brått slo meg som fullstendig ubetalelig i hht å tilført dette emnet tilstrekkelig perspektiv, og derav muliggjøre et mer objektivt syn på virkeligheten slik den ser ut i øyeblikket:..

 

 

Jeg må jo si det er påfallende hvor mange fellestrekk det er mellom det jeg kun få år tilbake tok i bruk i nevnte photoshop-konkurranse for å lage denne ‘all out crazy’ utseende ‘alienated’ versonen av meg selv, og hva som nå faktisk er utropt til den up & coming trenden med stor ‘T’..  

Foto:  selfie.

 

 

 

#noseart #trend #nesesminke #skjønnhet #mote #nesekunst #ansiktskunst 

4 kommentarer

Siste innlegg