Mange Ansikter & Flerfoldige Sider..

Samfunns- & aktualitetsblogger til tross.. Jeg er jo også noe så ‘rosa-bloggende’ som en modell! – En side jeg er stolt av, og som faktisk så langt i fra er adskildt fra det meningssterke og samfunnsengasjerte personlighetstrekket som har vært det rådende i bloggsammenheng.. 

 

foto: DF foto.

 

Det forholder seg nemmelig slik at jeg er ikke [lenger] bare modell; Jeg faller inn under det som har fått betegnelsen ‘senior-modell’, hvilket rett & slett betegner de av oss som for kun et ti-år siden ville vært hinsides utdatert for denne bransjen, men som takket være 90-tallsmodellenes (Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, osv) tidløshet og ‘The real housewives’ popularitet, ser vi endelig ut til å gå mot en endring m.h.t kvinnesynet i hht alder. 

Ungdomsdyrkelsen, og hvordan kvinner derav har blitt ansett som ‘ferdig’ i 35 årsalderen, har provosert meg siden jeg først steg inn i denne bransjen, rett & slett fordi det er usunt, og i mine øyne like diskriminerende [men uten sammenligning forøvrig] som en påtvunget niqab eller burka. Sitatet ‘enhver alder har sin sjarm’ er faktisk så sant som det er sagt, da de eldre aldersgruppene innehar utseendemessige kvaliteter de yngre ikke har [og omvendt]. Den beste måten jeg kan komme på å beskrive denne forskjellen på, er at de unge & vakre er som søte & som oftest troskyldige prinsesser å regne, mens den modne skjønnhet bringer frem dronningen.. 

Men denne ‘plastikk’-trenden som råder, har alt sunt desverre tatt et solid steg tilbake. Med denne, har alle blitt like aldersløse som utrykksløse.. Ikke sånn å forstå at jeg er motstander av all korreksjon av utseendet, og derav dyrke det naturlige som det eneste ‘rette’. Jeg kommer selv til å få satt ‘jomfrusprøyten’ med Botox om ikke lenge, da jeg gjerne vil bevare det utseendet jeg har fått, uten at jeg derav har planer om å eliminere ethvert spor av å ha levd en stund av den grunn. Her er cluet i mine øyne rett & slett å finne den rettre balansen.. Videre er det slik at øyenvippene mine ikke ble gitt sin nåværende lengde og tykkelse fra naturens side, hårfargen er også blitt gitt  realt løft, for ikke å gjemme at æren for den hudkvaliteten jeg tross alt har vel ikke bare er genetisk betinget den heller.. Det er alikevel en vesensforskjell på å fixe på en og annen ting en har reelle komplekser for, eller som for meg, noe en ønsker å bevare, og det å la seg operere og transformere til det ugjenkjennelige. Slik jeg ser det, går det usunne snarere på mengden og graden av endring enn hva en faktisk har endret på. 

Eksempelvis, er det helt ‘innafor’ å ta silikon eller fikse bakenden, i tillegg til slike småting som vippebehandling og hårfarge. Men dersom en både endrer bryst & bak, og kanskje til og med en neseoperasjon og/eller leppefylling på toppen, har en brått oversteget den grensen hvor utseendet er endret vekk fra originalen. Når det i tillegg er blitt så at det snarere er blitt reglen enn unntaket at hår og negler er kjøpt, fastlimt & betalt, har galskapen gått fullstendig av skaftet! 

Jeg tar meg dermed den uforskammede frihet av å legge ved et knippe bilder jeg har all grunn til å være stolt av, ikke minst fordi de er oppnådd uten operative endringer og/eller innsprøytninger. – Ved siden av litt vippe-fyll, er god styling & fotokunst alt som er gjort for å fremskape disse bildene.. 

 

 

foto-cred: Heggen, DF foto 

 

Ord kan ikke beskrive den ydmyke takknemmelighet & glede jeg føler over at jeg faktisk lykkes i å gjøre et ‘comeback’ som modell. Ikke bare fordi photo-shoots er noe av det aller gøyeste jeg kan gjøre, hvilket betyr at jeg faktisk får betalt for noe jeg ville betalt for å få gjøre (ha ha), men også fordi jeg gjennom dette dermed får bidratt [hvor beskjedent dette bidraget enn måtte være i den store sammenhengen] til en endring jeg virkelig brenner for!  

Å få endret usunne/syke trender, ideal og syn på dette & hint i samfunnet, er en faktisk nødt til å gjøre en insats for den endringen en ønsker. – Bare tenk på alle de enkeltmenneskene som sitter på hver sin tue rundt om i det ganske land, – og verden forøvrig også for den saks skyld, og ønsker en endring, men å ta noe intiativ for å skape denne i den tro at det de gjør ikke kan gjøre noe fra eller til alikevel.. – Og det har de jo i og for seg rett i. – Men om disse enkeltindividene derimot slår seg sammen, og i samlet flokk aktivt går inn for at hver og en skal gå ‘all in’ med dette enkeltmenneskets i utgangspunktet ubetydelige bidrag, blir sluttproduktet alt annet enn ubetydelig! 

Her er et par enkle måter å yte ens opprørske bidrag på: 

En kan velge produkter som frontes av de ‘rette’ personer; Eksempelvis, bør kosmetikkprodukter beregnet på en moden hud, grått hår. e.l frontes av godt voksne modeller! [Elizabeth Arden er forbilledlige på dette området. Videre vil jeg trekke frem L’oreal & Garnier i positiv forstand, og da spesielt innen hårprodukter]. De som fronter produktvalget ens, bør selvsagt også representere det en anser som et sunt kroppsideal. Er du en ungdom som sliter med det rådende kroppspresset, hvor tidens trend rett & slett er umulig å oppnå uten hjelp fra kirurgien, så bør en heller ikke gi pengene sine til varer som frontes av familien Jenner/Kardashian, osv. Til syvende og sist, er det faktisk vi forbrukere som bestemmer skjønnhets- og kroppsidealet! 

Du kan argumentere for det du brenner for på blogg, sosiale medier, i avisinnlegg, kommentarfelt, osv, osv; – Akkurat slik som jeg gjør gjennom dette innlegget. Jeg er fremdeles ny i dette ‘gamet’, og har dermed langt å gå for å nå ut til et antall a-la Isabel Raad & Sofie-Elise. På den annen side, så er det å nå en eneste person faktisk nok til at skrivingen/utformingen av innlegget har vært værdt både tid og arbeid, da denne personen vil kunne spre budskapet videre gjennom dennes kanaler, for så at disse igjen bringer det ut gjennom sine platformer, osv. Da blir en faktisk hørt av ganske så mange til slutt alikevel!.. 

 

foto: DF foto

 

*

 

#modell #fotomodell #photoshoot #modenskjønnhet #suntkroppsideal #psykiskvelvære #naturligskjønnhet #skjønnhet #seniormodell #trend #samtid #mote #samfunn #skjønnhetsideal #kroppsideal #plastikkkirurgi 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg