Ofres smaken for trenden?

Da det tidligere i år ble signalisert at den rådende trenden med særs tykke & markerte øyenbryn kunne komme til å eskallere ved å bli en enda mer markant del av ansiktet gjennom kunstferdig sminking, var det tilløp til hysteri i moteverdnen. Internett kokte over av paniske ‘it’-folk; Det var kun snakk om måneder før de kunne bli nødt til å innta denne looken, for derav å legge den til skjønnhetsidealet; 

Krise!!.. 

 

<foto: priv.>

 

Ja, visst faen er det krise!! Dog ikke grunnet denne eller andre skrekkelige eventualiteter såvel som realiteter hva trender angår.. Krisen består simpelthen av at et betydelig antall mennesker helt eller delvis har klart å utslette sin individuelle smak fra personligheten. – Noe det innledende eksemplet viser til fulle. 

For de av oss som faktisk har greid å holde samtlige deler av vår personlighet og egenart noenlunde intakt, er reaksjonen på slike nyheter kun et lite flir sammen med en flyktig tanke i retning av at denne motebølgen her vil i allefall ikke bli ridd av meg!.. Det syntes for meg fullstendig absurd at en ganske så hay prosentandel av befolkningen faktisk har hengt seg så til de grader opp i dette med trender at behovet for å følge disse helt eller delvis overskygger hva en faktisk syntes om de aktuelle trendene! 

Siden vi allerede er så godt i gang med øyenbryn for å eksemplisere dette, så fortsetter jeg like greit i samme spor litt til.. For dette er jo et av de områdene innen det rent utseendemessige hvor det i løpet av de siste årene har skjedd en totalomvending i hht hva som er ‘in’. Etter at mer eller mindre tynne, ‘friserte’ øyenbryn har rådet i uminnelige tider, er det i løpet av en 6-7 års periode det stikk motsatte som gjelder. Nå skal de istedet være tykkest mulig, så der det for få år siden ble nappet & vokset, blir det nå fyllt ut med sminke og veksten stimulert! 

Jeg er imidlertid av den oppfatning av at ingen av alternativene er spesielt pent, da min smak befinner seg et sted midt imellom.. 

Før jeg går videre herfra, føler jeg en viss nødvendighet i å forhindre/rette opp i eventuelle begynnende misforståelser som følge av at jeg skriver et innlegg som dette.. Jeg er nemmelig ingen ‘Kvinnegruppa Ottar’ -type som traver rundt i busserull & gummistøvler i innbitt ignoranse ovenfor alt som er nytt, trendy og pent. Som jeg vil tro flere av dere allerede vet, fikk jeg den store ungpikedrømmen realisert da jeg ble ‘oppdaget’ av en modellspeider på et utested i Fredrikstad, og er så heldig at jeg fremdeles får gjøre et og annet modelloppdrag. Jeg er altså hverken uinteressert eller på noen måte noen motstander av moter og trender! Jeg har jo selv hatt et bein godt plassert innenfor dette feltet siden jeg fremdeles var i tenårene! Saken er imidlertid at jeg anser det for å være en vesensforskjell på hvordan en forholder seg til trender og endringene i disse.. 

For mens den nevnte øyenbrynstrenden var på sitt tynneste, fulgte eksempelvis jeg min egen oppfatning av hva jeg liker & misliker såpass at mine var langt tykkere og mer markante enn hva tidens trend tilsa. Men jeg er heller ikke upåvirket av motebildet, så de er alikevel så absolutt tykkere nå enn de var den gang, men de er dog vesentlig tynnere enn hva som gjelder i dag! Jeg har, med andre ord, holdt meg innenfor rammene av hva som er min personlige smak gjennom begge disse periodene av ytterpunkter. Det er dette som utgjør det budskapet jeg ønsker å formidle gjennom dette innlegget, -ikke at en skal lukke øynene for det som er nytt & moderne! 

 

< foto: priv.>

 

Men når det er sagt.. Nå finnes det også sider ved dette med moter & trender hvor absurditeten er bragt til et helt nytt nivå. Dette dreier seg hovedsakelig om de tilfeller der smaken er så til de grader eliminert at folk faktisk snur opp-ned på sin oppfatning av hva som er attraktivt i hht utseende & kropp nærmest over natten! Dette har jeg inntrykk av forekommer langt hyppigere så vel som i vesentlig sterkere grad hos ungdom/unge voksne enn hos de av oss som har passert de 30, men alikevel.. Greit nok at dette med modenhet er en sterkere faktor her enn hva angår andre mote/trend -områder, og at det er et reelt håp om at dette trekket vil reduseres med tiden, men alikevel.. Hva vi i løpet av fjordåret var vitne til i forbindelse med den snu-operasjonen som inntraff ved innføringen av den nye ‘rumpe-trenden’, levner ingen tvil om at her er vi passèe alt som er fiksbart gjennom en normal modningsprosess. Når de samme menneskene, -alle som en, som på vinteren har komplekser over at de er ‘tjukke i rumpen’ bærer seg over at den samme rumpen er for flat/for liten et snaut halvår senere, har massesuggresjonen inntatt et helt nytt nivå. Da er vi kommet dithen at menneskets snittalder brått vil måtte snige til noe slikt som 250 år for at et av disse menneskene skal kunne rekke å modnes såpass at det vil ha noen merkbar effekt.. Hadde dette dreid seg om et skifte i bildet på idealkroppen mot noe som var allment sunnere og/eller penere i betydningen mer symmetrisk, ville det muligens ikke syntes så til de grader forkvaklet, men så er jo vitterligen ikke tilfelle. Det er nemmelig med denne kroppstrenden som det pleier å være; De som er bygget slik at de får trent seg til ‘ideal-stjerten’ [og muligens frontpartiet], innehar jo det paradox som seg hør og bør at de er uten mulighet til å matche hverken det rådende midjemålet eller lengden [og formen] på beina. -Like fullt som vi som fra naturens side har midjemålet inntakt i likhet med beinlengden er sjangseløse med hensyn til å oppnå tidens rådende kjempe-rumpe uten hjelp fra plastikkirurgien, hvilket med ytterst få unntak også er gjeldende hva frontpartiet angår. 

 

<foto: df foto>

 

Og som seg hør og bør det som bryter med symmetrien hos den enkelte, innebærer disse ekstrem-trendene at sluttresultatet, om en kan bruke det uttrykket, alt annet enn vakkert sett fra et objektivt ståsted. Jeg blir ofte slått av tanken på hvordan det vil være for følgerne av denne galskapen å se bilder av seg selv i en fremtid hvor dette [forhåpentligvis] er passèe.. Den gyseligheten vi som har bebodd planeten en stund  fra tid til annen konfronteres med gjennom bilder fra 80- og tidlig 90-tall grunnet skrekkelige neon-farger, permanentkrøller og hockeysveis, blir jo nå operert inn! Er det noe jeg virkelig ikke ønsker å utsette meg selv for, så er det å få en styggdom som overgår selv denne skrekkelighetens tidsalder opereri inn kirurgisk!.. Så om du alikevel skulle vurdere noen form for inngrep av dette slaget etter å ha lest dette; Nå kan du iallefall ikke si at du ikke ble advart!.. 

 

En av dagens mest kjærkomne trender i mine øyne, er de lange, tykke vippene!  Og for de som måtte lure, er disse i aller høyeste grad mine egne, da de er kjøpt og betalt av egne opptjente midler (he he)..  

< foto: priv.> 

 

*

 

#skjønnhet #mote #trender #trend #skjønnhetsideal #ideal #kroppspress #utseende #utseendepress #kropp #plastikkirurgi #inngrep #fillers #silikon #psykiskvelvære #kroppsideal #idealkroppen #samfunn #påvirkning #samtid 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg