Bør en miste jobben for private tabber?

Nyhetskanalene kan i dag melde at komiker og skuespiller Atle Antonsen trekker seg fra programlederjobben i ‘Kongen befaler’, samt at en allerede innspilt julespesial av programmet utgår fra sendeplanen.  Slik det fremstilles, er dette Antonsens egen avgjørelse, men vi alle skjønner jo at han er sterkt presset- eller tvunget til dette, så mitt spørsmål er da hvorvidt private forhold bør gå ut over jobben? 

 

Vil verdens farliogste sekt kunne knekkes?

 

Videre er jo også saken mot Antonsen henlagt. Om en så er enig- eller uenig i den avgjørelsen, så innebærer faktisk dette at komikeren omfattes av grunnlovsbestemmelsen om at en er for uskyldig å regne inntil det motsatte er (rettslig) bevist. Derfor syntes det at han skal være nødt til å frasi seg jobber  uansett galt rent juridisk.

Men for the sake of the argument, tenkte jeg å se bort i fra dette, og heller ta for meg spørsmålet hvorvidt det er rett at private forhold skal kunne gå ut over jobben. For å få det hele i rett perspektiv, må en også kunne spørre om jeg skulle måttet risikere å miste min restaurantjobb dersom jeg hadde begått en lignende fadese som den Antonsen begikk i helgen. – Eller rørleggeren, postfunksjonæren, eller kassaarbeideren, for den saks skyld? Vi er jo ikke kjendiser, men skal det spille noen rolle??

 

(foto: stian lysberg solum / ntb) Atle Antonsen i rollen som ‘kongen’ i humorprogrammet ‘Kongen befaler’.

 

Var det en politiker, som dermed hadde vært med på å fastsette den respektive lovbestemmelsen, hadde det vært forståelig. En som kun opptrer på TV-skjermen i form av en rollefigur i et humorprogram, kan da umulig pålegges det samme ansvaret i hht forbilledlig adferd? Da vil det jo faktisk være mer nærliggende å pålegge meg et sådant ansvar, da jeg tross alt betjener mennesker i egen persona!

Når det kommer til kjendiser, kommer en heller ikke utenom den ekstrabelastningen som følger det å få det respektive forholdet kringkastet over det ganske land. Om du og jeg hadde gjort oss skyldige i en forseelse, ville jo dette ha forbigått i den totale stillhet. Vi ville m.a.o sluppet å bli utsjeldt, hånet og latterliggjort for all verden. I vårt tilfelle, burde dermed ikke forseelsen blitt kjent for et eneste menneske, bortsett fra den/de en ev. bor sammen med!

I Norge er jo som kjent dette med likhet for loven et grunnleggende prinsipp, så burde ikke dette så like fullt gjøre seg gjeldende uavhengig av hvorvidt en er kjendis eller ei?

8 kommentarer

    1. Vi skal jo alle ta ansvar for våre handlinger, men vi ikke-kjendiser slipper billig unna med private forseelser i forhold til f.eks. Antonsen, ja. Skjønner at han er presset, men synes faktisk ikke han skulle måtte trekke seg fra programmene.

    2. Ironisk at du skriver «Var det en politiker, som dermed hadde vært med på å fastsette den respektive lovbestemmelsen, hadde det vært forståelig». Ta Hadia Tajik til eksempel, hun trådte inn som arbeids og inkluderingsminister faktisk, i nåværende regjering, vel vitende om sine handlinger i å svindle stat og befolkning. I dagens VG ser vi at Støre og regjeringen framsnakker, løfter og skyver henne frem, etter hun har blitt tatt med buksene nede med svindel. Tajik er tilgitt for svindel hun burde vært straffedømt for, fordi hun er politiker og innad de rette kretser.

    3. Her er det sponsor og reklamekronene til TV 2 som gjelder. Og kun det. Ingen seriøs bedrift vil knyttes til denne karen. Sånn er det bare. Dette gjør så klart TV 2 akkurat som de selv vil, TV 2 er en reklamefinansiert kommersiell TV kanal.

      1. Nå er det Discovery+ og TV Norge som bryter samarbeidet med Antonsen, mens TV2 har gått ut med at serien han medvirker i på deres kanal vil bli sendt som planlagt. Men non the less, har du rett i det du sier; Det er pengene som bestemmer, hvilket i denne forbindelse vil si sponsorene. Greia er imidlertid at hvordan ting ER ikke nødvendigvis er ensbetydende med at det er slik det BURDE være.. 😉

    4. jeg tenker at det kommer an på jobben man har. I dette tilfellet så er personen ansees som offentlig og bør etterstrebe viss moral. noe han ikke har. så det var riktig avgjørelse

      1. Men nå har det jo i ettertid fremkommet at også HUN ‘slang med kjeften’ i denne konfrontasjonen her, hvilket åpner for følgende spm;
        Hva om hun har vært like steil på å kalle ham typ ‘en feit faen’ som han har vært på å gjōre et nummer av etnisiteten hennes??.. – Og for å dra det enda et hakk; Hva om det var hun som begynte??

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg