Dagens Bilde!

‘Dagens bilde’ er et aldri så lite ‘bli kjent’-konsept, bestående av at blogg-dagen avsluttes med et utvalgt hverdagsbilde sammen med historien rundt.

 

Klikk her for det sist utgitte bildet i dette konseptet! 

 

Dagens bilde ville nok blitt titluert ‘Pusen med sølvpelsen’ av en hakket mer poetisk versjon av selv, for her har han virkelig visst å finne den ideelle lyssettingen for en posering! Til tross for at det er noen uker siden bildet ble tatt, slik at sommerens snauklipping fremdeles er synlig, er pelsen hans regelrett praktfull.

Nå har vi imidlertid begynt på den perioden hvor den langhårede vinterpelsen er på sitt aller flotteste. Hodet er omkranset av den reneste løvemanken, og tykkelsen gjør at han fremstår enda et hakk større enn den 8 kilos ruggen han er. – Og jeg mistenker faktisk at han vet det selv, da han om mulig opptrer enda mer diktatorisk i det han sprader rundt på området her med en mine som får alt av firbeinte i omegnen til å skygge banen..

På hjemmebane er det imidlertid de sedvanlige potespark i husholdningens øvrige lodne bakender som holder stand. Hvorvidt det er imot husreglene å klaske ned de som måtte befinne seg på hans utpekte sted på dette viset, kunne han vel ikke gitt mer blaffen i.

En ting er iallefall sikkert; ‘Casa Henriksen’ ville vitterlig ikke vært det samme uten Ruskegutten.

 

9 kommentarer
  1. Flotte bilder bilder du har av kattene dine. Jeg har et spørsmål. hvorfor er katter så glad i fisk? Våre huskatter er etterkommere av villkatter i ørkenen i Nord – Afrika. Hvorfor katter har lyst på fisk (helst tunfisk) er for meg et mysterium. De utviklet seg i ørkener for rundt 10 000 år siden, der fisk av noe slag neppe var på menyen 😉

   1. Ja, katter har sitt etniske opphav i Afrika, hvorfra de har det lave væskebehovet samt den snodige årvåkenheten de har når de drikker, da drikking her innebar krokodillevann..
    Dette her var jo et svært interessant spm. jeg aldri har tenkt på!
    – Ut i fra det nevnte issuet rundt drikkingen, følger det jo at de ikke har tilbragt så mye som et sekund mer enn absolutt nødvendig ved vannkanten, så at deres naturlige kost skal ha innkludert noen form for fiskefangst, kan vel dermed utelukkes.. – Og det var vel i grunnen så langt jeg evnet å komme *haha*

    1. Er det mulig… katter spiser egentlig alt, med unntak de som har spesielle eiere som gjør dem sære, haha.. at fisk ikke akkurat stod på menyen i Afrikas ørken har jo intet med hva man faktisk liker å spise å gjøre. Det var hverken krokodiller eller fasan i nordnorge for 10 000 år siden, og er vel hverken det ene eller det andre nå heller, men like forbannet godt er det. Samme med katter, de har jo like lyst på fisken når de tefter den, men hater vann, så det er jo håpløst å jakte fisk og tunfisk. At katter spiser fisk handler om at de liker lukten og smaken og er gitt muligheten til å smiske til seg lekre godbiter fra mennesker. Det handler om tilgjengelighet, så enkelt er det *ler* 🐰

  2. Herlig og selvsikkert blikk i en sjefskatt med flott pels og nydelig ansikt! 🙂
   Gratulerer til deg for utmerkelsen månedens blogger for november! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg