Det er så jævlig fornærmende..

..- At det ene etter det andre hjemmehørende i den norske kulturen, og ikke minst den norske hverdagen boikottes over en lav sko hver gang noen evner å finne ett eller annet ved dette som derav på syltynt grunnlag hevdes å være krenkende ovenfor en eller annen minoritetsgruppe!.. 

 

 

Bare i løpet av den siste måneden har to fenomen blitt eliminert fra norsk samtidskultur på grunnlag hvilke er så til de grader absurde at dersom de var blitt meg presentert i en komedie, så ville jeg forkastet denne fordi det rett og slett var for dumt;

Den ene av de nevnte elimineringer, dreier seg om komiker Espen Eckbos julekalendersuksess, ‘Nissene over skog og hei’.  Serien, som har fremskaffet latterbrøl over det ganske land i flere omganger, ble umiddelbart totaleliminert fra TV-Norge og D-play sine arkiver pga at den ene av de til sammen 24 skrudde karakterene som fremstilles i denne serien, er farget..

At dette utvilsomt dreier seg om en av seriens mest uskyldige, og derav også minst fremtredende fremtoninger, har åpenbart ingen relevans. Ei heller at den respektive karakteren kun var med i de første episodene (á 10-15 min). Det eneste av relevans i denne saken, er at norskættede Eckbo, hvis pigmentering er deretter, har våget å innta en skikkelse tilhørende en annen etnisitet enn ham selv!! Her kan harseleres fritt med alt fra eldre krigshelter til nynazister, liksom fra pubertale guttunger til ‘gamle griser’ som geskjeftiger seg med seksuell trakassering, og hva det ellers måtte være av grupperinger og tabuområder. – Her vil jeg også presisere at samtlige av de karakterene som finnes i Eckbos (og hans like innen humorbransjen) repertoar krever at utseendet endres deretter, uten at noen av disse, alt annet enn sjarmerende og sympatiske, fremtoningene noensinne har frembragt annet enn latter, ispedd tidvis pinlig berørt gjenkjennelse. -Alt er med andre ord tillatt, -bortsett fra dette ene; Endring av etnisitet!! Karakteren som sådan er som nevnt irrelevant, da dette ene og alene dreier seg om den nylanserte dødssynden å iføre seg en ikke-hvit etnisitet..

Nå ville dette inntatt lengden av ei bok om jeg skulle tatt for meg samtlige av de elementer som gjør dette, hvilket grunnlag, forresten, har blitt gitt termen ‘black-face’, riv ruskende galt, og ikke minst samfunnsskadelig, så jeg får nøye meg med følgende paradoks;

 

 

På den ene siden, skal innvandrerne integreres til å bli delaktige medlemmer og berikende bidragsytere i den norske hverdagen. For at dette skal kunne oppnås, kreves at de inntar de grunnverdier, normer, osv, osv som råder her på berget, hvorpå samfunnets parole er at vi alle er likeverdige, og derav skal behandles deretter. Men hvordan det skal kunne oppnås en fellesskap- og likemannsfølelse på tvers av etnisitet når vi i både hverdagslig-, kulturelt og språklig øyemed blir fratatt muligheten til å behandle- og å tiltale de tilhørende en eller annen minoritetsgruppe på samme vis som befolkningen forøvrig!? For min del, har faktisk denne tilnærmede helliggjørelsen av fargede spesielt ført til at jeg vegrer meg for å henvende meg til disse, og derav åpne opp for bekjentskap slik jeg gjør med folk av norsk opprinnelse, -hvis fremferd som inntil ganske så nylig var totalt fargeblind, om en kan bruke det uttrykket.. – Jeg mener.. Det er jo pokker ikke mulig å gi en beskrivelse av en person tilhørende en ikke-hvit etnisitet lenger engang uten at en kvier seg skikkelig, der man er beredt på at ethvert tilsynelatende uskyldig adjektiv en måtte benytte i så måte brått er blitt bannlyst! Så med et nedarvet sinn som åpner døren for harselering av ens person på vid vegg, hvilket inkluderer den i mitt tilfelle, temmelig spot-on utseendemessige beskrivelsen; ‘ser ut som legemliggjøring av en illustrert blondinevits fra ViMenn’, så sier det seg vel i grunnen selv at vi har et problem..

Som om ikke denne bannlysningen var absurd nok, så smelles det til med bombe nummer to mens de av oss tilhørende den minoritet som fremdeles innehar et snev av sans og samling her på berget fremdeles befinner oss i et stadium av lamslått vantro.. – Diplom-Is sitt varemerke for et så absurd høyt antall år at det kvalifiserer til å inkluderes i det edle selskap av norsk kulturarv. Denne logoen, hvilken, ut i fra hva jeg har forstått, har figurert under tilnavnet Eskimonika i tilnærmet like mange år, er brått blitt revet ut av det norske landskapet i det den brått ble gitt å signalisere nedlatenhet og det som verre er ovenfor urbefolkningen!..

 

 

Nå tenker du kanskje, i likhet med både meg og andre, at den norske urbefolkningen er jo kun bestående av samer, og ikke eskimoer! – Hvilket jo verken kunne blitt mer spot-on i hht korrekthet, og derav ei heller kunne blitt mer relevant i denne sammenhengen! – Men så har det seg nå dessverre slik da, at ‘you can’t argue with stupid’.. – Og i allefall ikke når ‘stupid’ er representert av makthavende med selvpålagt livsoppgave å skape politisk korrekte jernrammer i sin snevrest tenkelige form! Da løses nemlig den i utgangspunktet avgjørende feilen hva angår norsk minoritetsbefolkning med å tilføre en flertallsendelse til urbefolkningsbegrepet for med dette å ha samtlige av disse forekomster på planeten inkludert, -hvilket da selvsagt også blir Eskimonikas fall..

Her evner jeg faktisk ikke å komme opp med noen fyldigere og mer beskrivende hva tanker, reaksjoner og mening angår enn et spørsmål om hva faen det er som skjer her, stilt rett ut i luften med utgangspunkt i et lamslått ansikt hvis hakeslipp  har inntatt et helt nytt nivå..

 

 

 

4 kommentarer
  1. Har tatt helt av dette krenkehysteriet.. tenker at (nesten) alt kan tøyses med så lenge det ikke er gjort i “onde”hensikter..og Espen Ecbos karakterer er langt i fra rasistiske..bare morsomme… Jeg har jo ME(utmattelse) og har sett en del “tøys”om det også… plager meg ikke det minste… God førjulstid til fine deg <3

    1. Hæ!?.. Det skulle faen ikke vært mulig! Altså; Disney er blitt erklært rasist pga sine ‘forkastelige’ illustrasjoner av andre etnisiteter enn den hvite, da de ‘fremhever etniske særtrekk på en uflatterende, og derav nedlatende måte’. (-Hvilket også gjøres hva den nord-europeiske etnisiteten angår ved å gi de store potetneser og kun en strek til munn).
     For Øverli m.fl som ikke har tenkt på dette med etnisk mangfold blant sine karakterer, og dermed ikke kan tas for parodieringene av disse, så viser det seg altså vel så rasistisk å ikke parodiere andre etnisiteter.. Jeg mener.. Da blir det greit kinkig å gjøre folk til lags (hehe)..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg