GRY-MAT! [dagens rett: fryse-pizza]

Topplisten taker sitt tydelige språk; Matbloggerne er i vinden som de aldri før har vært! Faktisk er vi nær ved å komme dithen hvor en kan begynne å snakke om ‘food as the new pink’.. For her popper de opp som paddehatter, der det diskes opp med de lekreste retter hvis oppskrifter iallefall krever et minstemål av kokekunnskaper for å kunne gjennomføre. – Og det er nettopp her det brått åpenbarte seg en nisje som ansees for intet mindre enn skreddersydd for ‘yours truly’ å kuppe, for med det å kunne satse på å få henge meg på den up & coming trenden her i bloggverdenen; Nemlig matprat for de kulinarisk tilbakestående! – Altså de av oss som definerer en vellykket dag på kjøkkenet ut i fra hvorvidt en har lykkes med å få Grandiosaen passe stekt, eller i å unngå klumper i pulversausen fra Toro..

 

Les også GRY-MAT; hamburger a-la Gry

 

GRANDIOSA PÅ SPEED!

 

En velkjent hverdagsirritasjon for oss ‘kulinarisk tilbakestående, er at det faktisk er forbannet vrient å få frossen-pizzaen akkurat passe stekt; Altså ikke for lite, slik at den blir litt sånn vassen i konsistensen, og ikke for mye slik at den blir svidd i kantene (eller enda verre, for den saks skyld).

– Greia er at det er så forbannet kort vei mellom den ene- og den andre ytterligheten! Hvem har vel ikke trodd de har hatt stålkontroll i det de spotter en smått vassen pizza, og tenker så at den vil være perfekt om et par-tre min, for så at den ender med svidde kanter istedet!?..

Vel.. Etter at et antall frossen-pizzaer hvis verdi skulle tilsvare et gjennomsnitts statsbudsjett i Afrika er gått rett i søpla, har jeg faktisk klart å utarbeide en steketeknikk som nær sagt har satt en stopper for all slik svinn!!

Og det du gjør, er som følger;

Istedet for å følge anvisningen på pakken, der ovnen først skal varmes opp til angitt steketemperatur før du setter inn pizzaen, setter du den inn umiddelbart etter å ha slått på ovnen!

Tro det eller ei, men i det ovnen når den angitte temperaturen (hvilket for de fleste komfyrer lar høre fra seg i form av et lite knepp, pluss at den ene stekelampen slukker), så er pizzaen fiks ferdig!  – PERFEKT stekt, slik som den jeg er i ferd med å spise på bildet over! Og dessuten, er det tidsbesparende i det en slipper å vente på at ovnen skal bli varm!..

ENJOY!

 

 

 

 

 

5 kommentarer
    1. Denne kan jeg tro på 🙂 Grunnen er at man gjør det samme for å oppnå perfekt hardkokte egg, lært av Masterchef Australia; legg egg i kaldt vann, lokket på og når vannet koker trekk kjelen vekk fra platen og vent 6 min. Voila. 5 min for litt bløtere egg👍

      1. Neimen, ser man det, ja! Nå må jeg ærlig innrømme det kom en grei bølge av stolthet (sammen med en dærsj hovmot) her ved at de har kommet frem til en tilsvarende greie for egg- og går ut med det i dette gedigne programkonseptet! It’s me and the Mastercheafs, liksom! 😜😂 – For pizza-metoden er vitterlig personlig utarbeidet (ut i fra et rent slumptreff, vel og merke, men never the less), for så å bli praktisert, og derav testet ut (personlig), i hva som iallefall må være en 4-5 år med et pizza-svinn nær null! 🍕😁

    2. Er det sant – så smart! Sparer jo masse tid om en holder på å sulte ihjel! Og forresten – det er mange matblogger, sikkert vel og bra, og jeg er innom noen innimellom….! Men jeg personlig liker best de andre bloggene…. klem <3

    3. Og.. når vi er inne på egg – et supert tips er å vaske alt som har vært i kontakt med egg først med kaldt vann før varmt, da glir det av lett som bare det 😁

      Ferdig snakka 👌

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg