Kriminalitet lønner seg!

Som om det ikke var mer enn nok å sette fingeren på ved den såkalte influencerprisen ved navn Vixen med det det var (hvilket jeg gikk ut med i dette innlegget), så har de iallfall sørget for å kvitte seg med den siste resten de måtte ha hatt av integritet nå!.. 

 

 

Da jeg først ble kjent med dette fesjå, hvilket må ha vært rundt den tiden jeg selv begynte å blogge, hvilket vil si i 2018, husker jeg at jeg først og fremst reagerte på hvordan de blokkerte kandidater for den minste lille forglemmelse hva reklamemerking angår. Dette først og fremst fordi denne bestemmelsen var helt ny på dette tidspunktet, slik at det dermed syntes fult forståelig at merkingen fra tid til annen kunne gå i glemmeboken, liksom det jo fremdeles hersker en god del uklarheter rundt hva som faller inn under denne bestemmelsen.

Nå skal det imidlertid sies at jeg ikke evner å se hva som er en så big deal med denne merkingen i det hele tatt. Men nå er nå denne bestemmelsen som den er, og mine meninger rundt dette kan ikke sies å være det relevante i denne sammenhengen. – Eller.. Dvs. til en viss grad er de jo det..

 

foto: byas.no

 

For det kommer jo i bunn og grunn på den grad en vektlegger slikt som dette med manglende reklamemerking av innhold på de respektive kanaler, kontra det å ha forbrutt seg så grønnjævlig på Norges lover at en idømmes en bot på den nette sum av kr. 500 000,-. Altså en halv million norske kroner!

Altså; På den ene siden, blir kandidater blokkert over en lav sko grunnet manglende reklamemerking. – Hvilket i og for seg syntes greit nå som dette har vært påbudt såpass lenge at det bør ha blitt en vane. – Bare at nå hører vi ikke om en eneste blokkert kandidat med denne begrunnelsen lenger, selv om det i dag slurves med dette i tilsvarende grad det som lett må kunne tilskrives forglemmelser i 2018.. Men virkelig absurd blir det altså først når Sophie-Elise Isaksen får beholde sin nominasjon i kategorien for ‘Årets business’, av alle kategorier, til tross for at hun altså har brutt så til de grader med alt som heter god forretningsførsel at det står til en halv million i bøter!

 

 

En trenger ingen juridisk ekspertise for å være helt på det rene med at det så visst ikke er snakk om flisespikkeri når en idømmes en bot av en slik størrelsesorden! Da er det snakk om en kriminell handling i ordets fulle betydning!

Så selv om en måtte være aldri så positiv til den lovpålagte reklamemerkingen, så må da denne skjevheten som foreligger ved å blokke kandidatur for brudd på merking, mens dette kandidaturet til ‘Årets business’ blir stående, no questions asked, på tross at det er begått hva som klart faller inn under betegnelsen grov økonomisk kriminalitet!?

At kriminalitet lønner seg, later iallfall til å være tilfelle hva Vixen juryen angår!

4 kommentarer
  1. Vixen Influencer Awards deles ut av Vixen, et gratismagasin for mote, beauty og interiør. Annonsemagasinet eies av Pia Bianca Pedersen Tryland. gjennom content marketing-byrået Chili.

   Altså, det er en rein reklamejippo, kun av interesse for den kulørte presse og God morgen Norge, og så klart alle inviterte som får gå på rød løper og gratis kanapeer og sjampis + 15 minutes of fame.

   Vixen har byttet ut blogger med det mer sophisticated – influencer. Dette fordi alle “interessante” store bloggere har forduftet fra blogglisten til Blogg.no. Ser man på finalister er det ingen bloggere så vidt jeg kan skjønne, selv om jeg ikke skjønner alt.

   For å hype interessen for media har juryen hentet fram tre store finalister – Leah Isadora Behn i kategori beauty. Trening, Johannes Høsflot Klæbo. Årets sterke mening, Fredrik Solvang.

   Som nevnt er dette en eneste stor reklamejippo for Conten marketing byrået Chili AS. Og de gjør akkurat som de vil.

   Det er fritt fram for alle i dette landet og etablere en eller annen pris, og selv stå for nominasjonen 😉

   1. Såpass, ja.. Takker så mye for flott & utfyllende info! 😀
    Det du sier her, er i grunnen en utfyllende bekreftelse av mine mistanker basert på ren observasjon..
    Den eneste bloggeren herifra som er nominert, er kokken (årets business). Også har vi selvsagt sånt som Kristin Gjeldsvik & co i årets sterke mening, hvilket gjør meg sur, fordi jeg ikke kan se at en fronting av det politisk korrekte er det som bør hedres under denne kategorien..
    I det hele tatt irriterer det meg at en pris som har fått såpass med oppslutning ikke anerkjenner det faktum at blogg-genren er blitt like variert som bladhyllen på Narvesen, og i mine øyne holder en generelt høyere kvalitet enn noen gang. Ikke sånn å forstå at en skal være enig i alt, -eller like alt, for den saks skyld! Men greia er at det er noe for alle, i tillegg til at blogger som virkelig har en mening, som ‘Mamma på hjul’ endelig har fått muligheten til å komme opp og frem. Ei heller skal det benektes at jeg syntes det er befriende at det nå er blitt forbannet langt mellom de som konsekvent benytter ‘å’ for både ‘og’ & ‘å’, og ikke har fått med seg at nye setninger begynner med stor bokstav *hehe*. 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg