Kvinneguidens 3 på topp!

Jammen herregud da folkens, her har jo kåringen vår av kvinneguidens topp tre galeste blitt regelrett forsømt den siste tiden! Da har en jo bare å trå til med en umiddelbar runde! 

 

 

→  ‘Feil og logiske brister i Thorbjørn Egners univers’ 

Førstemann ut, er en som tydeligvis ikke har kommet ut av isolasjonsboblen enda, og som jeg er stygt redd vil forbli der ut i fra den følgende tråden å dømme.

Jeg siterer:  

Sikter ikke til opplagte «feil» som er gjort med vilje, som at det bor en løve med røverne utenfor Kardemomme by, men derimot feil som Egner i hvert fall tilsynelatende ikke visste var feil. Finnes sikkert veldig mye, tar et par eksempler:

1. «Alle mus i alle land ligger nå og sover». Ja, sikkert logisk rent pedagogisk å synge dette, for å motivere den vesle til å sove, men i og med at planeter er runde, så er det ikke naturlig at mus i land på andre siden av kloden sover samtidig, da det er dag der når det er natt her. Minner litt om islam, hvor man ikke kan spise og drikke før sola går ned under Ramadan, her tenkte ikke Allah på at solen aldri går ned om sommeren i perioder i Nord-Norge..

2. [..tar man først en stekegryte og en kg margarin. Oppi gryta smelter smøret og det neste man må gjøre[..]

Her har plutselig margarinet blitt byttet ut med smør! Det er jo to helt ulike produkter, men Egner virker å tro at det er synonymer på samme måte som sukker og farin! At selve «oppskriften» aldri blir en skikkelig deig er nok «med vilje», så det blir en annen sak.

Flere eksempler?”

Tja.. Flere eksempler sa du? Hva med at bjørner ikke feirer fødselsdager, hverken mus eller andre dyr hverken kan synge eller snakke, Kardemommeby er et tilnærmet utopisk samfunn som er urealistisk i virkelighetens verden, liksom det ikke vil kunne la seg gjøre å ha ei løve som kjeledyr, for ikke snakke om at hele naturen ville gått lukt til helvete dersom rovdyrene ble ‘snille’ vegitarianere!

 

 

‘Karma og atomvåpen’. 

Tror du ikke det dukket opp en som har klart å reflektere seg frem til at universets lover og derav meningen med alt er hakket mer komplisert enn hva som måtte syntes passende for den menneskelige hjernen!

Jeg siterer:  

Karma er jo i følge troen det at man får igjen for lidelsen man har påført andre i dette livet og tidligere liv. Det er ganske mange menneskser tror på det i østen. Men hvordan fungerer det med atomvåpen egentlig? Atomvåpen kan ramme millioner av mennesker med utrolige lidelser selv etter at personen ansvarlig for bruket av dem er død. Karmaen rundt det er uklar. Hvis noen bygger seg opp så mye dårlig karma så kan de umulig bøte det godt igjen. De er vel praktisk karmatisk konkurs for noe sånt. Slipper de unna med mesteparten eller hvordan er det?

Karma er en fin ide, men det virker ikke særlig realistisk.

‘No shit’, liksom!

 

 

‘6 åringen hevder han så en struts utenfor’. 

For ordens skyld: Vi befinner oss i Norge her..

Jeg siterer:  

“Ferierer på en hytte ved havet på Vestlandet. 6-åringen kom entusiastisk inn og sa «jeg vet dere kanskje ikke kommer til å tro meg, men jeg så akkurat en struts like utenfor!»

Vi var i dyreparken i fjor, så han vet hva en struts er.

Nå er det selvsagt ingen strutser her, men når vi forsøker å fortelle dette til ham så blir han fortvilet over at vi ikke tror ham, og han har ikke for vane å fortelle skrøner.

Hvordan håndtere dette? Og hva er det han kan ha sett?”

Jeg, liksom jeg kan garantere gjelder for alle som måtte lese dette innlegget, har ikke den ringeste anelse om hva guttungen kan ha sett, og feiltolket for å være en struts. Likeså kan jeg på vegne av både meg selv og alle andre forsikre om at det han eventuelt har sett, iallefall IKKE er en struts!!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg