Landets beste influencer!

Som noen av dere kanskje husker, berømmet jeg Norges Eurovision-finalist Andreas ‘Tix’ Haukland for den fantastiske figuren han gjorde i den norske finalen i DETTE innlegget. At selve opptredenen gikk som smurt, er nå én ting, men det som virkelig gjorde susen, var måten han benyttet seg av den enormt store plattformen han var i besittelse av på den scenen til å rette fokus på mental helse. I videoen til det respektive MGP-bidraget som ble lansert i går, tar han dette til et helt nytt nivå i det vi får se hans egen traumatiske oppvekst som mobbeoffer utspille seg på skjermen.. 

 

 

Følgene av at nettopp ‘Tix’ går ut med sin historie som mobbeoffer, er mange og positive. For det første, vil han være et levende eksempel for de som har en tilsvarende vanskelig skolehverdag i dag, at det så absolutt er lys i enden av tunellen. Videre, vil det unektelig ‘booste’ selvfølelsen deres i det de har landets kuleste artist å identifisere seg med. I tillegg, har en artist av denne kaliberen en enorm innflydelse hos barn og unge, slik at hans avstandtagen fra mobbing etter alt å dømme påvirker holdningene deres, slik at mobbing blir allment anerkjent som den utingen det er. Når selveste Tix kommer og sier at mobbing ikke er kult, så har dette faktisk såpass stor innvirkning på de unges sinn at ‘hans ord blir lov’.

Jeg mener.. Det er tross alt ingen ringere enn fyren som har gjort seg legendarisk ved å kauke ut at ‘i kveld så er det lov å være hore!‘ vi snakker om her! – Mannen som har lagt seg opp et image bestående av dyre biler, ‘kakse-frakk’ i Hollywood-skala, uber-kule briller og ‘ræva full av gryn’.. – Rik og rappkjeftet, hvordan kan det få blitt kulere enn det?

Slik jeg ser det, har den i utgangspunktet overfladiske og ‘flåsete’ imagen som har vært kjennetegnet for artisten ‘Tix’ inntil nylig, etter alt å dømme gjort at han kommer enda sterkere ut og frem i det han åpner opp om den sårheten han har skjult i all den tid som er gått siden han slo igjennom som russelåt-skriver/artist. For at det er en kontrast mellom kakse-imaget og det såre mobbeofret er jo klart som dagen! Hvorvidt det på noe tidspunkt i karrieren har vært spekulert i å ‘maxe’ kulheten, for så å kunne komme enda sterkere ut som holdningskapende mot mobbing, aner jeg selvsagt ingenting om. Men like fullt, så er svaret på det spørsmålet irrelevant, da utkommet uansett vil være det samme positive.

Hva musikkvideoen angår, er Andreas ‘Tix’ Haukland hverken den første som har gått ut med en mobbehistorie, eller den første som har laget musikk/musikkvideoer om emnet. Det som for mitt vedkommende gjorde at denne videoen grep meg på en helt annen måte enn hva jeg tidligere har sett innenfor denne tematikken, var at det i denne var inkludert detaljer som  gjorde det åpenbart for alle og enhver at den historien som utspilte seg var hentet fra virkeligheten. Av eksempler kan nevnes at det gjøres klart at mobbingen hadde sin årsak i lidelsen Tourettes syndrom, i sekvensen hvor pannebåndet dukker opp i forbindelse med at han ikke får fjernet skriblerier fra pannen, m.fl. Når de i tillegg klarer å finne en som er så lik artisten at det nesten er skremmende til å spille den unge versjonen, så får man en ‘master-piece’.

Uansett hvordan det går med Tix og låten ‘Fallen angel’ i Nederland, eller hvor nå pokker det var den internasjonale finalen går av stabelen, så har jeg aldri kjent på en slik stolthet over det norske bidraget i dette ‘fesjå’et som jeg gjør i år. Om det så skulle gå lukt til helvete, og den ikke engang kvalifiserer seg til hovedfinalen, så vil det budskapet som sendes ut gjennom denne låten uansett så hinsides mye større enn en MGP-finale, og det er derfor ingen annen låt jeg heller ville valgt til å representere konge og fedreland enn nettopp ‘Fallen angel’ med Andreas ‘Tix’ Haukland!..

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg