Norske flagg på Norges dag

17 mai nærmer seg med stormskritt, og som seg hør og bør på denne tiden av året, blir temaet hvorhvidt flaggingen denne dagen skal være forbeholdt det norske. For min del, begriper jeg ikke at noen i det hele tatt kan vurdere å flagge noen annen nasjon på denne dagen.. 

 

df-foto

 

Ikke sånn å forstå at Norge er perfekt, og at det ikke finnes nok av ting de fleste av oss gjerne skulle sett en endring på også her, men når det er sagt, er Norge faktisk det beste alternativet som denne planeten har å by på. Landet vårt har hatt monopol på topplasseringen på FN’s årlige rangering som beste nasjon å tilhøre, og det samme gjelder andre rangeringer av denne typen.

Vi er kun drøye 5 mill som innehar et norsk statsborgerskap, og å være født til dette, innebærer ikke mindre enn å ha trukket alle fødesteders jackpot. Eksempelvis, fører dette statsborgerskapet alene til at en er blandt de 1/8 rikeste i verden. Videre er vi et demokrati med ytringsfrihet, samt at vi i allefall er godt på vei til full likestilling, både m.h.t kjønn & seksuell legning. Ei heller skal det glemmes at har vi et av verdens beste legestand & helsevesen, som attpåtil er gratis, sammen med skole, trygdeordninger, osv, osv.

Dette er goder vi i vår tid har en lei tendens til å ta som en selvfølge, men det er de vitterlig ikke når vi ser hvordan folk har det andre steder i verden. Selv sammenlignet med andre vestlige land, er vi priviligerte her på berget. Ingen av disse godene har imidlertid kommet rekende på ei fjøl. Folk har faktisk ofret livet for at vi skal få leve et liv i frihet, trygghet og med alle primærbehov dekket. De som har fått innpass i dette landet, og derav får ta del i de goder våre forfedre har kjempet for med livet som innsats siden tidenes morgen, burde dermed ha såpass med ydmyk takknemmelighet at de på denne spesielle dagen burde kunne legge sin egen nasjonalitet til side for å feire sin nye.

Når det er sagt, mener jeg på ingen måte dette burde være lovbestemt, da dette faktisk vil være i strid med de grunnprinsipper om frihet vi feirer på denne dagen. Jeg mener imidlertid det burde være et spørsmål om ren skjær anstendighet at en på norges nasjonaldag heiser det norske flagget.

 

2 kommentarer
  1. Man heiser det norske flagget på Norges dag, burde ikke vært noen diskusjon på det i det hele tatt 🙂 Å flagge med noe annet flagg er som å skrive andre sitt navn på bursdagskaken sin..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg