Søppel i kommentarfeltet!

I det jeg klikker meg inn for å skrive dagens innlegg, ser jeg styggdommen som gjør at det opprinnelig planlagte innlegget får vente til senere.. Det later nemlig til at en ny spammer har klart å bryte seg igjennom plattformens sikkerhetssystem etter en lengre periode hvor det har vært velsignet fritt for søppel i kommentarfeltet.. 

 

 

For de av dere som muligens ikke vet hva spam er, er det masseutsendelser av meldinger inneholdende linker til nettsider for en eller annen virksomhet som gjerne ikke er helt stueren. En og annen ville kunnet passere uten å affisere en nevneverdig, men når disse først kommer innenfor, formlig renner det inn med disse kommentarene som overhodet ikke har med innlegget å gjøre. I ytterste konsekvens, tar det så til de grader av at de reelle kommentarene regelrett drukner i et hav av søppel. – Hvilket denne gang er gitt følgende utforming:..

 

|Szukam mężczyzny na namiętne spotkania. Mam 24 lat i zgrabne ciało,
moje nagie zdjęcia i kontakt na stronie:
http://www.bzykanki.pl
Wyszukaj mnie po niku: Aleksandra-x napisz do mnie lub
zadzwoń o każdej porze, odpisuje zazwyczaj do 5 minut, czekam.

 

Med tanke på at de gir seg til kjenne med såpass bravur at det var plassert to påfølgende spammer i kommentarfeltet til gårsdagens innlegg med ulike brukernavn, er jeg redd denne kan bli seig å få bukt med. (Der ukike navn benyttes for hver melding, blir de vanskeligere å gjenkjenne de i systemet, slik at det tar lengre tid å få blokkert de).

Hva denne spammeren angår, er de åpenbart ikke spesielt pirkete hva språkforståelse angår, Hva som måtte gjemme seg bak linken, har jeg dermed ikke den ringeste anelse om, og sånn vil det også forbli, da dere ikke må finne på å klikke spam-linker! Når noen ‘markedsfører’ seg ved spam, vet man ut i fra dette at disse ikke bryr seg om fastsatte lover og regler for nettsikkerhet, hvorpå de på toppen av alt benytter seg av hackere i eliteklassen for å bryte igjennom de ulike plattformers sikkerhetssystem. At slik virksomhet kan lønne seg er hinsides irriterende, så vel som ødeleggende, så nå får en bare håpe på det beste ved at det blir et kort bekjentskap her på berget.

10 kommentarer
  1. Hvis de ser like ut hver dag, men bare forskjellige navn, kan du sjekke ip-adressen, og sperre for den adressen. Hvis det er forskjellige ip-adresser, kan du ta noen av ordene som går igjen i spammen, og lime inn der du blokker. Si fra hvis du ikke vet hvor det er så kan jeg forklare deg 🙂

   1. Ja, når du sier det, mener jeg å huske å ha sperret ord før.. Her er det et språk hvor noen av bokstavene har påheng jeg ikke har peiling på hvordan en får frem på tastaturet, så om ikke IP-sperring har noe for seg, får en bare satse på at det er de skrivbare ordene som gjør susen (hehe)

    1. Du kan jo bare kopiere noen av ordene. Eller hele kommentaren. Control A, contorl C for copy, og control V inne i feltet der du skal si hva som skal blokkeres 🙂

  2. Foreløpig har disse “kommentarene” først og fremst, om ikke kun, havnet i min spam-kasse. Tror kanskje det var noen som havnet i ikke-spam-kassa helt i starten, men det er en god stund siden nå, og jeg håper ikke dette er noe som endrer seg for mitt vedkommende xD

   Tør nesten å garantere at disse linkene er ganske greit virus-infiserte, løspengevirus kan jeg se for meg “pcen din er infisert av virus, og eneste måte å fikse dette på er vis du betaler 100 000 kroner til kontonr: …… ….. …..”.

   Elllllller, så kan det jo hende du er en av ytterst, ytterst få som finner en palle med leverpostei og julebrus på døra. Det er også en mulighet.

   1. (hahaha) Graden av flaks hittil i livet tatt i betraktning, ville det vært rimelig hasardiøst å gå for å være den ene av typ 100 mill som ville tjent på å åpne en spamlink, -eller løsepengelink som jeg vil kalle det fra nå av 😀

   1. Siden det ikke ser ut til å ha nådd mange av dere andre, kan det være vi er så heldig at de har klart å knekke de med en gang.. De der er noe skikkelig herk, ass!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg