Unormalt Galt!..

For en måned eller to tilbake, la jeg ut en liten serie innlegg, der ‘huspøblen’ ble introdusert i tur og orden (- Hvilket du kan lese om du klikker HER, og ‘blar’ deg videre derfra).
Og som nevnt, er ingen av disse pelsdottene her i nærheten av å være normale katter! Dette her går nemlig et godt stykke utover det som følger de ulike personligheter..

 

Å bli sett vandrende gatelangs med opp til 5 katter diltende etter på samme vis som andungene dilter etter moder-gakken, er ut i fra reaksjonene fra forbipasserende si aller høyeste grad særegent nok.

Om mulig, øker hakeslippfaktoren ytterligere et hakk hos de som slumper til å bevitne at katter som følger med til butikken eller andre steder blir bedt om å vente i form av et ‘mamma kommer snart’, for så å sette seg til rette på utsiden parkeringsplassen der de føler seg komfortable i forhold til trafikken, og forblir sittende som den mest veldresserte hund frem til de ser meg..

Men jeg vil faktisk si det aller merkeligste denne gjengen har fått for seg, er at de har inntatt en flokkdyrmentalitet/adferd som jeg har forstått skal være tilsvarende den man finner hos en løveflokk på vandring!

 

 

I en flokk, -de tilhørende vår egen art inkludert, så handler det jo om å forsikre seg om at en har alle med seg til enhver tid, og hos løvene (og sikkert et utall andre flokkdyr), er lederhannen øverste ansvarshavende, hvorpå det i hans fravær blir det automatisk hannen rangert som nr to som stepper inn, osv. – Og i det ingen hanner er tilstede, så er det eldste hunnen som kommer på banen.. Vel.. Er de kun to, så ‘driter de i det’, men med en gang den tredje eventuelt kommer til, så kommer formasjonene til uttrykk: Dvs. at der det kun er jentene som er med (ja, i de strekkene Pepsi går selv, og ikke setter seg til å hyle til hun blir tatt opp og båret), så er det Tufsa som, i det minste gjør et forsøk på å holde styring på følget ved å gå bakerst. Denne posisjonen krever imidlertid at en nyter en viss respekt, og der har Tufsa en del å hente, for å si det slik. – For å få en hylende Pepsi som har satt seg på bakbeina til å lette på rumpen ‘and get movin’, krever sin mann, -bokstavlig talt!..

 

 

Men hun holder holder i det minste baktroppen til hun gir opp den umulige. – Men i det en av gutta dukker opp, -la oss for ordens skyld tenke oss at det er yngstemann av de to, Knerten.. – Da slipper hun den rollen raskere enn man i det hele tatt skulle tro observasjonen kunne nå frem til hjernens bevissthet! I det han kommer, slippes alt ansvar pronto, og hun sidestilles med sine egne avkom, Dolly og Pepsi. – Og det samme gjelder for Knert i det selveste diktatorkongen; Rusken aka ‘Kim Jong-pus’ kommer til!

 

 

– Og med ham, så har man en som virkelig vet å lede en flokk! Selv Pepsi har å  kutte ut ‘crappet’ sitt, og lyde i det sjefen sjøl kommer på banen! ‘Vil du ikke, så skal du!’, og etternølere (les;Pepsi) og ‘surrehuer’ som f.eks tar en avstikker innom en hage e.l. hentes tilbake i rekken, hvilket gjerne gjøres ved å rappe til den ulydige med en pote hvis bredde i det ‘tærne’ sprikes ut, fyller hele håndflaten min, slik at denne tumler rundt både en og to ganger føe den kommer seg på beina igjen!

 

 

I et lederansvar, ligger også å beskytte flokken, hvilket tilløp til voldsutøvelse jeg tidvis mistenker kan være i overkant lystbetont.. Men ikke desto mindre, var det hysterisk da Kverten på en av sine aller første turer møter på hva som antas å være områdets nummer to (altså etter glad-diktatoren). Han kunne umulig være mer enn et par måneder da han, på størrelse med et moderat marsvin, blåder seg opp og freser til denne digre hannen som nærmest er like stor som Rusken.. Det Knerten ikke ser, -men som denne ‘ruggen’ ser, er at et par meter bak den knøttlille obsternasige ungen, så sitter en massiv rusk i en truende positur og borer øynene inn i ham.. Denne trekker seg så klokelig sakte men sikkert tilbake, og vekk, og Knerten, som ikke har sett i retning bak seg, blir jo dermed etterlatt i den tro at han egenhendig har vunnet denne stillingskrigen! Det ble jo farlig, for han ble altså så cocky og kjepphøy som verden neppe har sett maken til!..

 

 

Jeg syntes faktisk man kan se forskjellen i uttrykket hans på bildene, om en sammenligner dette siste bildet av Rusken i det han har inntatt rollen som flokkleder med det øverste, der han sitter og slapper av..

Men uansett, så skal jo vitterlig ikke denne formen for flokkmentalitet med ditto adferd i sitt adferdsregister! Det er altså så velorganisert og gjennomtenkt i det Rusken selv innehar flokklederstillingen at de fleste kville komme til kort i forhold, -også denne gang mennesker innkludert! – For om du ser for deg en forelder med ansvar for fire svinsende unger der en både skulle sørget for sikkerheten, og at ingen stikker av, ødelegger noe, osv, osv.. Vel.. Rusken har enda ikke vært så mye som i nærheten av det punktet der en unge blir annonser funnet, og en hysterisk mor gjenforenes med sitt like blide avkom med en kjærlighet stikkende ut av nebbet, eller omvendt; At forelderen etterlyser ungen.. Bærekraftig galskap, er vel det nærmeste jeg kommer en beskrivelse..4

 

 

 

6 kommentarer
   1. Jeg forsøker faktisk å legge de turene hvor fler enn to er med litt sånn utenfor alfarvei, fordi jeg har genuin angst for at lokalavisen brått dukker opp, eller noe.. For ikke snakke om det ultimate mareritt; At det skal komme en fyr ikledd busserull som presenterer seg for typ Halgrim Syltveiten fra Norge rundt.. 😳😨😂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg