Gud er Midtøstens Satan..

Som noen kanskje har merket seg med en viss undring, har det vært oppsiktsvekkende tyst i hht Israel-palestinakonflikten fra den her kanten. En taushet som i bunn og grunn dreier seg om at jeg ikke ser noe poeng i å uttale meg dersom jeg ikke føler jeg har noe å tilføre den respektive debatten. Dette har nok også å gjøre med at jeg ikke har følt meg kvalifisert til å velge side i en såpass komplisert konflikt. Men om jeg så ikke anser meg berettiget til å ta til orde for den ene av sidene fremfor den andre, så er det i det minste ingen tvil om hva som har skylden for elendigheten. – For roten til dette ondet er jo den samme som roten til praktisk talt alt av verdens onder; 

Religion. 

 

Fattigdom i Norge vs Afrika 

 

Fjern de religiøse trosretninger ved å legge de bevis man har for deres ikke-eksisterende sannhetsgehalt, og den antatt utopiske verdensfreden vil brått befinne seg innen rekkevidde.

– Så forbannet enkelt, altså, men allikevel kan jeg ikke se noen utsikter til at så skal kunne skje i løpet av det første århundre. Og grunnen til det, er jo selvsagt at krig er big business, kombinert med at religion står i en særstilling i hht hva folk er villig til å gå i krigen for, samtidig som det ikke finnes noen løsning i de konflikter som ber grunnet i religion. Ergo vil konflikten, -hvilket er synonymt med den mest abnorme pengemaskinen for de mektige krigsprofittørene, vedvare. Følgelig er det altså svært sterke krefter her i verden som har all interesse av at religionene forblir som de er.

Men når det er sagt, er og blir det til syvende og sist et individuelt ansvar oppe i det hele som ikke er til å komme utenom for de som har tilhørighet i et opplyst land. Her må en, i mine øyne, faktisk kunne forlange såpass av en art som har gått så til de grader hardt ut med å erklære seg intellektuelt overlegne planetens øvrige arter at de;

A) Ser ‘lusa på gangen’ i hht det virkelighetsbildet som blir de servert igjennom deres respektive hellige blekker, i forhold til de beviste vitenskapelige fakta som foreligger, og

B) Etter beste evne tilegner seg den nødvendige kunnskap for å kunne sette seg inn i hva som ligger til grunn for at motparten går inn i denne konflikten med en tilsvarende lidenskap og overbevisning som de selv.

 

Ingen vil kunne vinne den pågående krigen mellom Israel og Palestina. Her er tap det eneste mulige utkommet for samtlige involverte. (Foto: Bashar Taleb / Shutterstock / NTB)

 

For uansett hva de mektige krigsprofittører og ev. grådige diktatorer måtte gjøre- og ikke gjøre for å hhv fyre opp/ holde liv i den respektive konflikten, er de avhengig av at et overveldende flertall (som seg hør og bør) joiner bølingen og følger med bjellekua. Om bare halvparten av verdens befolkning hadde opptrådt i tråd med den intelligensen vi påberoper oss å ha ved å stille spørsmålstegn ved de faktorer som foreligger der det er snakk om både å ofre eget liv for, samt være deltagende i å påføre massiv lidelse for andre, ville det neppe vært noe krig. For at krig skal kunne skje, er det jo unektelig et absolutt krav at folk er villige til å utkjempe den. Og dersom hver enkelt hadde fulgt disse elementære gjennomtenkninger, ville det neppe vært noen som ville gått inn i noen annen form for krigføring enn en ren forsvarskrig.

Vel.. Nå har vel de som er forgreininger av den hebraiske mytologien som står for krigshissigheten her, da alt innenfor Buddhisme og Hinduisme har niks og nada problem med å leve med at det finnes de som ikke deler deres livssyn. Men når sant skal sies, er det vel strengt tatt så at om ei heller disse kan sies å avstedkpomme med et korrekt verdensbilde, så er det allikevel ikke komme utenom at dersom noen av de etablerte religioner skal vise seg å ha rett i noe som helst, så vil det være disse. – Ikke sånn å forstå at jeg på noen måte har latt meg overbevise om at reinkarnasjon er et reelt fenomen, men hva dette angår, er det i det minste så at det KAN være, så jeg vet ikke. Samtidig, VET jeg, med 100 % sikkerhet, at disse hebraiske etterlevningene ikke har et døyt mer med virkeligheten å gjøre enn alle de forlengst utdødde mytologier, så..

 

Det er nøyaktig de samme religionskriger som utkjempes i dag som de som har blitt utkjempet igjennom de siste totusen år. Her har vi en forevigelse etter St. Bartholomew’s Day-massakeren som fant sted under den franske religionskrigen i 1572.

 

Men mine sannsynlighetskalkuleringer er dog ikke det springende punktet her. Hva som gir disse kulturene vinnerkortet hva livssyn angår er de instrukser som her skal være gitt fra oven, hvilket enkelt og greit sier at dersom du bare oppfører deg bra i livet, så går det deg vel. – Og that’s it! Ingen bullshit om ikke å feste, le og ha det gøy, ingen absurde æreskodeks, tildekte kvinner, sannhetsmonopol, trenering av vitenskap, for ikke snakke om ingen tilkjennegis retten til å kverke i sine guders navn. I disse trosretninger, har de skjønt verdien av konseptet ‘minding their own, fucking business’. – Og det er nettopp HER nøkkelen til fred i både midtøsten, så vel som i verden forøvrig ligger. – Så enkelt, altså, men akk så unødvendig umuliggjort..

6 kommentarer
  1. Grunnleggende uenig med deg her. Dette er – og har alltid vært – en territorial konflikt.

   «I 1948 ble staten Israel opprettet. Det skjedde gjennom krigføring og på bekostning av den palestinske befolkningen som bodde i området fra før. Siden da har konflikten vært preget av et skjevt maktforhold: et militært sterkt Israel (med økende stor støtte fra USA) på den ene siden, og et delt palestinsk folk uten en egen stat på den andre.» Sitat fra FN-sambandet.

   Det er bare å se til egen bakhage med Russland-Ukraina hvordan okkupasjonsmakter behandles. Det er ingen andre okkupasjonsmakter i verden som får ture frem slik Israel har gjort, og fremdeles gjør.

   1. Du har så absolutt et poeng her, for jeg har tenkt i de baner selv også.
    Greia er imidlertid at religionen er det som ligger til grunn for at det i det hele tatt er oppstått en territorial konflikt. – Fjern jødedom og islam fra mixen, og det ville vært nada grunnlag for å bråke om hvem som var hjemmehørende hvor, da det rett og slett ville fjernet de respektive båsene med ‘vi’ og ‘de’.
    En får ikke millioner til å gå bananas i en krig for et landområde alene. Det er en grunn til at de russiske styrkene i Ukraina ikke utviser noen lidenskap, og dermed presterer under pari, for å si det sånn. – De er tvunget ut i en kamp de ikke føler en dritt for kun for å tilfredsstille grådigheten til Putin, og derfor vil de ei heller kunne vinne krigen til slutt. Hadde Putin hatt en religiøst grunnet greie å kunne fyre opp med, ville situasjonen vært en ganske annen.. 🙂

    (B.t.v.. Jeg mailer deg i kveld en gang ang. Gryxen..)

  2. Du har rett, området er en religiøs kruttønne. Gud eller gudene i Midtøsten har skapt et helvete . Den jødiske, muslimske og kristne befolkning viser en velutviklet evne til å krenke hverandre. Derfor oppstår den ene krigen etter den andre.
   Når de krigførende parter alle er overbevist om hvilke planer akkurat deres gud har , er det vanskelig å se hvordan det kan bli en løsning på konflikter i Midtøsten. Løsning? Forby all religion, en umulig tanke kanskje, men uansett så må må det israelske folk få en ny statsminister, og regjering, ikke den ultranasjonalsosialistiske de har i dag. Palestina må få en ny president som samler folket. Abbas har vel gått ut på dato. Hamas er et problem, de nytter det ikke å forhandle eller snakke med, det blir nesten som å diskutere med en fra Jehovas, Waisted time.

   1. *hehe* De Jehovas-sprederne jeg har møtt på har attpåtil vært sånne eldre, hjertegode individ som du ser tårene spretter frem i øynene på når de værer at de kan stå ovenfor et håpløst tilfelle som i deres virkelighetsoppfatning er gitt å gå kjepprett til helvetes pinsler, så jeg har tatt i mot hele bunken av blader og brosjyrer slik at de får et håp..
    – Jeg skjønner igrunnen ikke hva som er problemet i hht disse religionene. Jeg mener.. Det burde da ikke være så himla uforenlig å forene folk med den samme guden, hvorav noen kaller Gud og andre Allah?? Det må da være plass til begge sider å kunne henge på den muren med sine gråtekoner, og hva nå det er de bedriver, mener jeg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg