Innrømmer å ha tatt feil!

Jeg har en usjarmerende, noen vil sikkert si borderline nedrig, forkjærlighet for det å kunne stå igjen med mulugheten til å dra et ‘Hva var det jeg sa!?..’. 

Paradoksalt nok, er det imidlertid intet jeg respekterer mer enn det å ha ‘baller nok’ til å stå frem og innrømme sine feilgrep/feilvurderinger.

 

Mullah-reprise??

APs Trond Giske (f.v) og Venstres Abid Raja har begge gått ut med innrømmelser om å ha tatt feil i hht den innvandringspolitikken de har gått i bresjen for. (foto: Thomas Rasmus Skaug)

 

Vi alle kan- og vil ta feil- liksom å begå feil x-antall ganger i løpet av livet. De færreste har imidlertid ryggrad nok til å innrømme- og beklage disse. – Iallefall ikke før de er pokka nødt!
Som sagt, kan ikke jeg annet enn å innrømme at jeg er blant de med en usjarmerende forkjærlighet for det å kunne stå igjen med muligheten til å dra et ‘hva var det jeg sa!?’ For å si det rett ut, er jeg på mange måter en ‘besser-wisser’ som gasser seg ved muligheten til å kunne hovere. Vi kan m.a.o slett ikke se bort i fra at jeg ville vært regelrett uspiselig om denne forstyrrede siden ved min persona ikke var blitt holdt i tøylene av at jeg gudsjelov er født med de sosiale antennene noenlunde på stell, god oppdragelse, og ikke minst at jeg altså er velsignet med denne høyst berettigede, må det vel være lov å si, aktelsen for det å ha ‘baller nok’ til å stå frem og innrømme at en har tatt feil.

Som meningsytrer, samfunnsdebattant, eller hva en nå ynder å kalle det, er jo det å kunne nå inn til folk med det en anser som hhv det rette- og/eller det beste hva angår det som oppstår i samfunnet vårt selve poenget. Det ville jo vært fullstendig meningsløst for meg å vie såpass mye av min tid til å argumentere for den ene saken etter den andre (med alt som hører med av research i forkant- og utfyllende svar i kommentarfeltet i etterkant) dersom det ikke lå et genuint ønskemål om i beste fall å kunne bistå med argument tungtveiende nok til at leseren endrer mening, mens det i det minste bør føre til at det medfører et utvidet perspektiv i de respektive anliggende.

Videre innebærer jo også en sådan virksomhet, uansett hvor ekstrem jeg er i hht dette med reasearch på de respektive emner i forkant, at jeg, helt eller delvis, tar feil. F.eks var jeg i sin tid skråsikker på at nyheten om den nye virusinfeksjonen COVID 19, -eller koronaviruset det gikk under den gang, ville gå inn i historien som et tilsvarende storm i et vannglass som de vi hadde vært vitne til så mange ganger tidligere i form av SARS, ebola, og gud vet hva de heter alle sammen. Så jeg vet av egen smertefull erfaring hvor forsmedelig det er å bite i det sure eplet, og innrømme slikt som at det viruset fant jaggu veien til Norge og fikk stelt i stand et helvete allikevel gitt..

Og jeg er tross alt bare en skarve blogger..

 

Tidligere Høyrestatsråd og stortingsrepresentant, Kristin Clemet, innså sine feilvirderinger i hht fremmedkulturert innvandring allerede i 2018. (foto: Terje Pedersen / ANB)

 

Jeg kan derfor bare begynne å forestille meg hva det må koste de som har handlet ut i fra det som i ettertiden har vist seg å være feiloppfatninger i kraft av sine politiske posisjoner, eller på annen måte innehar en posisjon som innebærer en sterk innflydelse!

Derfor er det nå med en enorm respekt å melde at nok en i utgangspunktet innvandringspositiv politiker har gått ut og innrømmet at han tok feil i anledning fremmedkulturell innvandring, -nemlig Trond Giske. Og en kan vel også trygt kunne slå fast at dette iallefall ikke ble noe lettere av at han i sin tid på stortinget sto frem som en av de som gikk så til de grader ‘all-in’ for et økt inntak at han til og med gav ut boken ‘Mangfold eller enfold’.

Den første av de store som gikk ut med en tilsvarende innrømmelse, var, så langt jeg har evnet å grave meg frem til, tidligere statsråd for Høyre, Kristin Clemet. I tillegg til å være den første i så måte, var vel ikke fallhøyden i så måte stort lavere for henne, for å si det sånn, i det hun i sin tid også var leder for den såkaldte idéutvekslingsorganisasjonen ‘Civita’, som var riktig så innvandringsvennlig.

Men den største overraskelsen- liksom den som må antas å ha den desidert største slagkraften i anliggendet, er utvilsomt Venstres Abid Raja. En kan trygt si en hat tyngde når en som norsk-pakistaner med en ditto kulturell bakgrunn går ut med at innvandrere med en konservativ/fundamentalistisk fortolkning av Islam har vist seg å være tilnærmet uforenlig med de norske/vest-europeiske verdier og samfunnsstruktur.

Jeg har imidlertid sett at det også er de som påpeker ‘mangler’ ved både Raja og de øvriges innrømmelser/beklagelser i så måte, og til tross for at det også er de argumenter jeg kan si meg helt- eller delvis enig i blant disse, kan jeg ikke hjelpe for at de like forbannet oppleves en smule irriterende.

 

Hvorvidt denne mannen vil innrømme sin feilslåtte politikk med det første, gjenstår imidlertid å se.. (foto: Lise Åserud / NTB)

 

Som sagt, vet jeg jo hvor mye det koster bare for en som meg å se realiteten i øynene, for så å innrømme at en tok feil i et anliggende der en i utgangspunktet var skråsikker i ens sak. Dessuten savner jeg evnen til å se- og glede seg over det positive i en hendelse- eller en utvikling og bygge opp under det, for ikke snakke om dette med å kunne sette fokuset på det vesentlige- og derav se forbi de detaljer en eventuelt ikke er enig i. Og det vesentlige her, er at maktpersoner som har spilt en betydelig rolle i utviklingen av den feilslåtte innvandring- og intergreringspolitikken som har blitt ført i lengre tid ikke bare har utvist evnen til å se realiteten i øynene, men også har vist seg å ha den nødvendige ryggrad for å gå ut i offentligheten med det. At vi nå kan ane en utvikling i retning av at folkemeningen endelig har trengt igjennom, for med det at de ansvarlige enten selv innrømmer sine feilgrep, eller forhåpentligvis blir tvunget til det om det fortsetter å gå i riktig retning, er faktisk faen så mye lenger enn der vi var for bare et par måneder tilbake.
Realiteten er jo den at ingen med sikkerhet kan si hva fremtiden bringer. For alt vi vet, er det jo slett ikke sikkert det ville gått så galt som som det har gått dersom en f.eks hadde spredt de ankomne rundt til de steder av landet de sliter med fraflytting istedet for å skvise de sammen i områder der det allerede i utgangspunktet var en mer enn stor nok populasjon? – Eller om det ble stilt reelle krav til tilpassning/intergrerinmg i utgangspunktet??
De fleste så nok for seg en form for vellykket intergrering, og ikke den tilnærmet ikke-eksisterende intergreringen som har vist seg å ha blitt realiteten. Ikke bare her til lands, men over hele Europa. Og når selv jeg (- jeg!!) kan anse det overveiende sannsynlig at det i det store og hele har lagt gode intensjoner bak de feilgrep som er blitt begått, så burde det vel strengt tatt la seg gjøre for alle..

7 kommentarer
    1. At han må snu,kan jo ha noe me at FRP ledet nylig på en undersøkelse https://www.nettavisen.no/nyheter/frp-fosser-fram-i-ny-maling/s/5-95-2011464 Ska jo ikke utelukke at det er derfor han nu svelger kameler på løpende bånd.
      Ser ikke for meg at han har nu endelig sett lyset, etter at det har stirret ham i hvitøyet i årevis. Så skal det nu først ha gått opp for ham, at vi har et problem med en del av befolkningen … Nope.Her ligger det nok noe bak.
      Men fatt mot han skal følge nøye med på hvordan det utvikler seg.
      Så har du jo denne og https://www.vg.no/nyheter/i/o3vKr0/listhaug-er-lei-av-utredninger-dette-gaar-ikke-lenger
      Nå skal jeg ikke påstå at FRP er “the second coming” Men de har advart mot dette vi nå ser på daglig basis omtalt i avisene. Knivstikking, Skyting,Narko salg mord etc.
      https://youtu.be/iO-hcqM_yuM

    2. Alt dette betyr null og niks såfremt disse ikke går inn for og UTFØRER politiske HANDLINGER som endrer denne uvettige innvandringspolitikken som enda gjennomføres over en lav sko. Vi hører enda om trangboddhet og fattigdom, samtidig som disse trangbodde og fattige kjøper opp bygg og lokaler der de får godkjennelse og dispensasjon til å iverksette moskéer. Hvilket betyr at de da blir gitt ytterligere millioner og kjøper ytterligere nye moskéer. Så hva Giske, Clemet og Raia SIER betyr null!! 🐰

      1. Det er jo ikke sånn å forstå at himmelens engler har reist seg, og halleluja, problemet er vekk!
        Rom var ikke bygget på en dag, og det kan ei heller forventes å skulle skje i hht en snuoperasjon av innvandrings- og intergreringspolitikken. Så om folk ikke fortsetter å ta til orde for endring, kan det meget vel koke bort i kålen.
        Men nettopp på bakgrunn av av intet samfunnsproblem kan forventes å være løst over natten i form av at landets stortingsrepresentanter opplever en felles åpenbaring kl. 15:40, for så at de kaster seg på opphgaven med det utkommet at problemet er ikke-eksisterende kl. 07:22, etter at den siste moskeen går i bakken kl. 07:18 den påfølgende dagen.
        Poenget mitt er at enhver med en viss ‘saying’/innflydelse som snur er synonymt med at en tas et par betydelige steg nærmere målstreken som ligger et sted der fremme. At en fremtredende aktør i hht å pushe på for en liberal innvandringspolitikk snur i dag, innebærer med andre ord at man er nærmere målet enn en var i går. En må faktisk kunne gledes og føle optimisme over de steg som tas på veien, for ellers syntes det bare å ende i en eneste smørje av negativitet, klaging og sutring. Slik jeg ser det, innebærer det å tale en sak at en også innkluderer fremskrittene som blir gjort. Dessuten er folk avhengig av å få opplevelsen av at det faktisk har en nytteverdi at de hiver seg på blant de av oss som gåt ut og argumenterer saken. 😉

        1. Rom var ikke bygget på en dag, og boka til Raja var ikke skrevet på en dag heller. Det var ikke før boklanseringen «åpenbaringen» kom, da for å selge bøker 🐰

          1. Jeg mener det uansett er en sterk stemme som drar i riktig retning, og at en bør ta med seg de positiver som kommer. Uansett hvor små steg, og hva som det måtte være av innsigelser ang motiver osv, så fører ethvert ‘baby-step’ oss lenger frem mot det endelige målet enn vi var i går.
            Selv driter jeg ærlig talt langflatt i om Rajas motiv har vært itelukkende økonomisk dersom handlingen innebærer en fremdrift 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg